KÜÇÜKÇEKMECE- Yönetim hiyerarşinin en alt kademesi olan muhtarlık hiç şüphesiz oldukça önemli ve değerli bir sorumluluk. Bu görevi hakkı ile yerine getirmek ise başka bir iş. Hele Küçükçekmece Teyfik Bey Mahalle Muhtarı Yaşar İnan gibi yarım asırlık bir muhtar için bu duygunun tarifi yok. Sefaköy’ün Safraköy olduğu dönemden günümüze kadar muhtarlık görevini hakkı ile yerine getiriyor Yaşar İnan. Mahallede onu tanımayan yok. Ama sadece muhtar olarak değil, mahallenin abisi, reisi, dara düşene el uzatanı olarak biliniyor. Küçücük mahale muhtarı binasını mini bir hobi bahçesine dönüştüren Nesrin İnan ise en az onun kadar seviliyor. Kayınpederine ekseriyetle ‘Baba’ diyor. “Baba-Kız el ele vererek vatandaşlarımıza hizmet etmek bizlere tadına doyulmaz bir haz veriyor” diye de ekliyor.

YAŞAYAN TARİH

27 yaşından bu yana 50 yıldır muhtar olarak bilfiil çalışıyor Yaşar İnan. Sefaköy’ün yaşayan tarihi de diyebiliriz ona. Öyle ki bugün gezdiğiniz, gördüğünüz, kaldırımların da ayak sürttüğünüz sokakların, mahallelerin isimlerini de o verdi. Sadece o mu? Sefaköy bugün Safraköy değil de Sefaköy ise, yine onun sayesinde. Göreve  başladığından bu yana 14 belediye başkanı ile çalıştı. Hepsi gitti, o kaldı. Belediye tarafından Teyfik Bey Mahallesi’nde yapılan Spor Tesisleri’ne kendi isminin verileceğini duyunca çok sevinmiş, anlatırken gözleri doluyor. “Bu duygunun tarifi yok, demek ki iyi şeyler yaptık” diyor.

SEVGİ DOLU BİR MUHTAR ADAYI

Yaşar İnan’ın gelini ve âzası Nesrin İnan ise, mahallesinde durumu olmayanlara kıyafet yardımı başta olmak üzere muhtarlık kapısından içeri giren herkese yardım elini uzatıyor. 6,5 yıldır geri dönüşüm projeleri konusunda öncülük yapıyor. Görev süreci boyunca 2 tır’a yakın eşya yardımı yaptı. Sadece insan sevgisi değil, hayvan sevgisi de gözlerden kaçmıyor, muhtarlığı ziyaret ettiğiniz de kapının önünde gördüğünüz -kedi evi- sizi şaşırtmasın.

Bilal ÇIĞRIM-Kent YAŞAM

Editör: Haber Merkezi