BAĞCILAR- İYİ Parti 3.Bölge Milletvekili ve Grup Başkanı A. Ahad Andican yerel seçimler öncesinde ilçe ilçe dolaşmaya devam ediyor. Ziyaretleri kapsamında Bağcılar İlçe başkanlığı ile bir araya gelen Andican İYİ Parti’nin yerel seçimlerde nasıl bir yol izleyeceğine dair önemli bilgiler verdi. İlçe yöneticilerinin ve çok sayıda partilinin katıldığı değerlendirme toplantısında konuşan Andican, “24 Haziran seçimlerinde yüzde 10’luk barajı geçerek TBMM’ye girdik. Ancak

Yerel seçimlerin dinamikleri çok farklı. Bu açıdan yerel seçimler bizim için çok belirleyici değildir” diye konuştu.

‘SİZLERİ TEBRİK EDİYORUM’

Ziyaretleri ile ilgili bilgi veren Andican, yerel seçimler için hazırlık aşamasında olduklarını belirterek, bu kapsamda İstanbul’da bulunan tüm ilçeleri dolaştığını söyledi. Andican, 24 Haziran seçimlerinde gösterdikleri üstün performans ile Bağcılar ilçe yöneticilerini tebrik ederek, çalışmaları için teşekkür etti. Bağcılar’ın zor bir bölge olduğunu söyleyen Andican, “Yerel seçimler maratonunun Bağcılar ilçe başkanlığımız için zor bir dönem olduğunu biliyorum. Bağcılar her yönüyle zor bir bölge. Belediyelerin özellikle STK’larla ilişki kurma konusunda vatandaşla ilişki kurma konusunda ciddi baskı uygulandığını biliyorum. Ancak, her şeye rağmen bir mücadele olması güzel” dedi.

‘HIZLI TOPARLANDIK’

Konuşmasında İYİ Parti Bağcılar İlçe Başkanı Gökhan Yiğit ile yaptıkları görüşmede yerel seçimleri masaya yatırdıklarını dile getiren Andican, “Bağcılar da, önümüzdeki günler de muhtemelen bir aday tespiti ve nasıl bir yol izleyeceğimiz noktasında bir çalışma yapılacaktır. Yeni kurulan bir parti kurulduğu anda iktidara gelmezse, bundan sonra çeşitli sıkıntılar yaşar, bu kaçınılmaz. Bizler de o sıkıntıları yaşıyoruz. Ama beklentilerimin aksine çok hızlı bir toparlanma oldu. Aramızdan bazı fireler verdik. Çeşitli beklentileri olan arkadaşlar, beklentileri karşılanmayınca bazı kurucu arkadaşlar parti ile yollarını ayırdılar” şeklinde konuştu.

‘BİR YİĞİT KERVANI...’

Yerel seçimler için start verdiklerini belirten Andican, “Seçimler öncesinde başlattığımız çalışmalar kapsamında Genel Başkan Yardımcısı arkadaşlar, Grup Başkan Vekilleri Ankara’da, yanlarında ikişer üçer milletvekili ile beraber Anadolu’nun çeşitli şehirlerinde ‘bir yiğit kervanı’ adı altında, sayın genel başkanın mesajlarını iletmek ve vatandaşla birebir temas kurmak bağlamında çalışmalar başlatıldı. Zannediyorum önümüzdeki günlerde 30- 40 vilayeti kaplayacak şekilde devam edecek. Daha sonrasında bunun sayısını artıracağız” dedi.

‘DOĞRU ADIMLAR ATMALIYIZ’

Yerel seçimlere dair beklentilerini de sıralayan Andican, sözlerinin sonunda, “Yaşanan olumsuzlukların üzerine yoğunlaşmak doğru değil. Siyaset böyle bir şey. Beni siyaseten tecrübeli arkadaşlar daha iyi anlayacaktır. Siyasette böyle dalgalanmalar vardır, bu dalgalanmalar da doğaldır. Önümüzdeki süreçte birçok şeyi yerli yerine oturtmuş olacağız. Benim şahsi görüşüm; yerel seçimler bizim için çok belirleyici bir kriter değil. Biz yeni kurulmuş bir parti olarak yüzde 10’luk barajı geçmiş ve meclise girmiş bir partiyiz. Bana göre bu ciddi bir başarıdır. Ama yerel seçimlerin dinamikleri çok farklı, onun şimdiden çok çalışmamız ve doğru adımlar atmalıyız” ifadelerini kullandı.

Elizan Altunufağı / Kent YAŞAM

Editör: Haber Merkezi