Sarıyer Belediyesi’nin 'Yerel Yönetim ve Üniversite İşbirliği ile Kariyerimi Kurguluyorum' projesi gençlerle birlikte uygulanabilir, somut ve şeffaf, genç odaklı istihdam politikası üretmeyi amaçlıyor. Projenin tanıtım toplantısının gerçekleştiği Boğaziçi Üniversitesi'ne lise ve üniversitesi öğrencilerinin katılımı yoğun oldu.



BAŞKAN GENÇ: DOĞRU POLİTİKALARLA GENÇ NÜFUSA İSTİHDAM OLANAĞI SAĞLANMALI
Gençlerin işsizlik sorununa çözüm için istihdam politikası oluşturmak amacıyla hayata geçirilen projenin tanıtım toplantısının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Şükrü Genç, böyle önemli bir projeye imza atan bir yerel yönetici olarak çok mutlu olduğunu belirtti. Başkan Genç: "Ülke nüfusunun içerisinde genç nüfus oldukça yüksek, bu bizim için büyük bir şans fakat doğru politikalar ile genç nüfusun istihdam olanakları yakalaması sağlanmalıdır. Bu proje, sorunu yaşayan gençleri çözüm ortağı yapıyor. Tüm paydaşlar bir araya geliyor. Sorunun çözümü konusunda gençlere söz hakkı veriliyor. Aynı zamanda bugün bir başlangıç yapıyoruz. Bir altyapı oluşturuyoruz. Sürdürülebilir olduğu taktirde projenin başarı oranı yükselecektir" dedi. 


HARUN YAMAN : ÖĞRENMEYİ ÖĞRENME BECERİSİNDEN YOKSUNUZ
Projenin ortağı İstanbul Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu Genel Sekreteri Harun Yaman ise, Valilik olarak yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Genel Sekreter Yaman, “Biz 5 temel becerinin yoksunluğunu görüyoruz. Bunlar; öğrenmeyi öğrenme becerisinin yoksunluğu,  temel beceri,  duygusal zeka, girişimcilik becerileri, çok kültürlü ortak çalışma beceri yoksunluğudur” dedi.


Bir diğer proje ortağı Aachen Türk Akademisyenler Birliği Dernek Müdürü ve Eğitim Danışmanı Nurhan Karacak ise günlük yaşamda karşılaşılan sorunları vurgulayarak; “Bir toplumu ekonomik olarak geliştirebilmek için eğitimin şart olduğu tartışılmaz bir konudur. Vasıflı insanı kayırabilirsek, toplumu daha ileri taşımada, barış ve huzuru tesis etmede daha doğru davranmış oluruz” diye konuştu.


Sarıyer Belediyesi Proje Sorumlusu Işın Orhangazili ve Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden Ebru Moçoş projenin amaçları ve süreçleri hakkında bilgi verdi.  Tuncay Dağlı-Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi