Mahallelerinde yaşanan sıkıntıları resimlerle belgeleyen vatandaşlar, yaz aylarında denize girmek ve piknik yapmak amacıyla Yeşilköy, Yeşilyurt ve Florya’ya gelen vatandaşların tutum ve davranışlarının artık mahallelilerini yaşanmaz hale getirdiğini söylediler. Yaklaşık beş gündür toplamaya başladıklarını imza sayısının 7 bine yaklaştığını söyleyen vatandaşlar, mahallelerinde kontrolsüzce açılan kafe türü yerlerden, valelerden ve gecenin ilerleyen saatlerinde de zaman zaman silahlı çatışmaya dönen kavgalardan dolayı da güvenlik sorunlarının da olduğunu belirttiler. İstek ve taleplerini dile getirdikleri bir dilekçe ekiyle imza toplamaya devam edeceklerini söyleyen Yeşilköy halkına, çevre mahallelerde destek vererek, temizlik sorunundan dolayı yakında sağlık sorunlarının başlayacağından endişe duyduklarını söylediler.

‘BİRİLERİ DUR DESİN’

İmza toplamasına öncülük eden Yeşilköylü Esnaf Seyfettin Akın isimli vatandaş, yerleşim yerinden denize gidilen tek bölgenin Yeşilköy olduğunu ve büyük bir hizmet kusuru olduğunu söyleyerek, yetkililerin artık gerekli önlemleri ve güvenlik tedbirleri alması gerektiğini ifade etti.  Sahilde yer yer “Denize girmek yasaktır” tabelaları olduğu halde denize girildiğini, plaj statüsünde olmadığı için de kontrolsüzce denize gelen vatandaşların tuvalet ihtiyaçlarını gelişi güzel yerlere çarşaf gererek giderdiklerini ve yakında sağlık problemlerinin de yaşanacağından endişe ettiklerini söyleyen vatandaşlar, “Birileri bu düzene dur desin” diyerek isyan etti.

İLETİŞİM PROBLEMİ VAR

Aynı bölgede, İBB’nin hizmet verdiği Menekşe ve Güneş Plajı olduğunu, vatandaşların ücret ödememek için Yeşilköy sahiline geldiğini, özellikle yabancı uyruklu vatandaşların yoğun olduğunu ve Türkçe konuşamadıkları için, uyarıları da dikkate almadıklarını belirten vatandaşlar, iletişim problemi de yaşadıkları için de yer yer gergin saatler yaşadıklarını söyledi.

DENETİM YOK

İmza kampanyasına öncülük eden Aydın Keşif isimli vatandaş, bölge halkı olarak sahilin kullanılmasından değil, kullanım şeklinden dolayı zor anlar yaşadıklarını belirtti. İmza veren vatandaşlar da, yıllardır bu sorunları yaşadıklarını, ilçe belediyesi, İBB, Emniyet ve Kaymakamlık arasında kısır bir döngü şeklinde devam eden ama kesin çözümlerle önlem alınmayan bölgelerinde artık can ve mal güvenliği konusunda büyük endişe yaşadıklarını belirterek, yetkililerden kesin çözümler istediklerini ifade ettiler.

ÇÖZÜM İSTİYORUZ

Vatandaşlar ayrıca sağlık, temizlik, güvenlik ve huzur konuların da yaşanan sorunların giderilmesi veya en aza indirilmesi için Büyükşehir Belediyesi ve Emniyet Teşkilatınca bazı önlemlerin alınmasına gerektiğini belirttiler. Sahilden yararlanmak isteyen vatandaşların bazı kurallara uymalarını, emniyet ve Büyükşehir Belediyesi görevlilerince denetlenmesini talep ettiler.

Sahilde çadır kurarak yatak döşek yatılı kalınmasını, mangal yakarak nargile içilmesini, mahalle içinde mayo ve şort gibi yarı çıplak şekilde gezilmemesini, evlerin bahçelerine girilerek meyve ağaçlarına zarar verilmemesini isteyen vatandaşlar, topladıkları imzaları önce ilçe kaymakamlığına ileteceklerini, sonrasında ise yetkili tüm birimlere giderek çözüm bulunana kadar mücadele edeceklerini söyledi. Vatandaşlar ayrıca geçici önlemler değil, çözüm istediklerini de dile getirdiler.

KAYMAKAM GÜNLÜ’DEN TAM DESTEK

Kısa zamanda yaklaşık 10 bin imza toplayan Yeşilköy Halk Insiyatifi, ilçe Kaymakamı Nazmi Günlü'ye imzaları teslim ederek sorunlarını paylaştı. Bu güne kadar konuyla ilgili kalıcı bir önlem alınmadığını ve yetkililerin konuya duyarsız kaldığını ifade eden Yeşilköylüler, Kaymakam Günlü'den halkın yanında yer almasını istediler. Bakırköy Kaymakamı Nazmi Günlü de, konuyla ilgili tüm yetkililerle görüşeceğini ve en kısa zamanda konunun muatabı tüm çözüm ortakları ile birlikte, halkla birlikte yerinde tespit çalışmaları yaparak, hep birlikte çözüm üretmek için elinden geleni yapacağını söyledi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi