Bakırköy Belediyesi ve İBB Meclisi CHP Üyesi Nebahat Yıldırım, yazılı 3 soru önergesini İBB Meclis toplantısında sözlü okudu ve İBB’nin Bakırköy’de sorumluluk alanlarında olan hizmetlerini sorguladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi 2017 yılı Kasım ayı Meclis toplantılarında İBB Meclisi CHP Üyeleri Nebahat Yıldırım ve Taner Kazanoğlu’nun imzaları ile önergeler meclise sunuldu ve oy birliği ile Başkanlık Makamına havale edildi.

Nebahat Yıldırım’ın meclise sunduğu önergeler aşağıda ifade edildiği gibidir

TRAFİK SIKIŞIKLIĞI

Ataköy 3-4-11 mahallesindeki Dr. Remzi Kazancıgil ve Behçet Kemal Çağlar caddelerinin birleştiği döner kavşaktan, işe sabah gidiş ve akşam işten çıkış saatleri ile yakınındaki Sinan Erdem Spor salonundaki her gün ayrı bir organizasyon yoğunluğundan çok ciddi bir trafik sıkışıklığı ve karmaşa olmaktadır. Bu durumun yol açtığı ses kirliliği ve özellikle klakson seslerinden o bölgede yaşayan yurttaşlar evlerinde oturamaz hale gelmişlerdir. Özellikle söz konusu iki caddenin kesiştiği noktadaki dört yönlü döner kavşağın tıkanması sonucunda çok büyük klakson sesi ve gürültüsü olmaktadır. Ayrıca Dr. Remzi Kazancıgil Caddesi üzerinde yarışan motosikletler ve modifiyeli otomobillerin sesleri yüksek ve rahatsız edici boyutlardadır.

Söz konusu yerlerle ilgili olarak muhtelif zamanlarda gerek Ulaşım A.Ş, gerekse Ulaşım Komisyonu ile konuşulmuş olup, bizim talebimizin dışında daha geniş çaplı çalışmanın yapılacağı söylenmiş ancak yine yol alınamamıştır.

TRAFİK VE İSPARK SORUNU

Bakırköy İlçesi, Florya Caddesi, bankaların ve çeşitli iş yerlerinin (kuru temizleme, marketler… vb) yoğun olduğu bir cadde olmasına ve çok geniş olmasına rağmen park yasağı bulunmaktadır. Vatandaş bankadaki ve iş yerlerindeki işini kısa bir sürede halledecekken, o kısa sürede aracının çekilmesi sonucu, ceza ile birlikte ciddi bir mağduriyet yaşanmaktadır. Vatandaşların mahalle muhtarı ile yapılan durum değerlendirmesi sonucunda caddenin yol boyunca, İSPARK uygulamasının yapılması, yine aynı cadde üzerinde Şenlikköy durağının yapılıp, oturma yerinin yapılmadığı görülmüş olup, gerekli oturma düzeninin yapılması ile ilgili önergemizin Başkanlık makamına havalesini arz ederim.

 ‘BÜYÜK TEHLİKE OLUŞTURUYOR’

Hepimizin bildiği gibi ilçelerdeki ana arterler, Büyükşehir Belediyesi uhdesi içinde. Bakırköy sınırları içindeki, İstanbul caddesi ve İncirli caddesinde bulunan beton aydınlatma direklerinin parçalanarak dökülmesi ve kaldırımların bozuk olması vatandaşlarımız için büyük tehlike yaratmaktadır. Konu ile ilgili olarak BEDAŞ ile yapılan görüşme sonucunda İstanbul Büyükşehir Belediyesinin izin vermesi halinde gerekli kazıların yapılabileceğinin bilgisi tarafımıza bildirilmiştir. Ayrıca, Ulaşım Koordinasyonla defaten yaptığımız şifai görüşmelerde her iki cadde için prestije projelerinin olduğu tarafımıza söylenmiştir. Projenin ne zaman başlayıp ne zaman tamamlanacağı konusunda bilgi verilmemiş olup konu ile ilgili bir yol alınamadığı görülmektedir.

Selvi Sarıtaç/ Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi