BAHÇELİEVLER- Bahçelievler Belediye Spor Kulübü (BBSK) Başkanı H. Yusuf Yıldırım yerel medya mensuplarıyla kahvaltıda buluştu. Bahçelievler Abidin Pak Öğretmenevinde BBSK yöneticilerinin de bulunduğu toplantıda kulüp başkanlığından istifa ettiğini açıklayan Yıldırım “Günlerdir ilçemiz kamuoyunda ismim Ak Parti’den Belediye Başkan Adaylığı konusunda gündeme gelmekteydi. Konuyla ilgili yaptığımız istişare ve görüşmeler sonucunda sürecin doğru bir zeminde ilerlemesi ve bu süreçten kulübümüzün çalışmalarının sekteye uğramaması için böyle bir karar aldık. Yönetim kurulumuzla yaptığımız görüşme ve karar neticesinde ben istifamı verdim. Artık kulüp Başkanlığımızı Selahattin Uyan kardeşim yürütecek” dedi.

UZUN SÜRE DEĞERLENDİRME YAPTIK

İstifa gerekçesi ile ilgili detaylı bilgiler de veren Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü; “10 Mayıs 2018 tarihine kadar ve BBSK faaliyetleri ve çalışmaları dışında hiçbir niyetim, planım ve ajandam yoktu. Bu süreçte ilçe gündemine ismimiz Ak Parti adayı olarak geçmeye başladı. Bugünden sonra arkadaşlarımızla konuyu detaylıca istişare ettik. Yaklaşık üç aylık bu süreçte yüzlerce görüşme yaptım. 6 Ağustos tarihinde niyet boyutunda verdiğim kararı önce ezeli ve ebedi büyüğüm saydığım, değerli dostum Belediye Başkanımız Sayın Osman Develioğlu ve siyasi etik gereği görüşmem gereken isim ve makamlarla paylaştım. Geldiğimiz noktada hem sportif hem de siyasi etik gereği kulüp başkanlığı görevime devam etmeme gerektiğine karar vererek istifamızı verdik”

NE RAKİBİM, NE DE KOLDAŞ

AK Parti'de henüz adaylık açıklamalarının başlamadığını belirten Yusuf Yıldırım aday olup olmayacağı konusunda ise şunları söyledi: "Partimizin adaylık başvuruları henüz başlamadı. Bugünden adayım diye ortaya çıkmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Ama düşünce ve niyet olarak böyle bir kararım var. Şunun altını çizmekte de fayda görüyorum. Biz partimizin kurulduğu günden beri siyasi anlayış gereği hep görev adamı olduk. Bizde parti içi rekabet olmaz. Verilen vazifeyi en iyi şekilde yerine getirmek olur. Bu nedenle ne birine rakibim, ne de birine koldaşım. Bir kişiyle rakip olacaksan bunu kendime yakıştıramam. Koldaş olacaksam da ahlaken doğru bulmam. Kimsenin ne izini takip ediyorum, ne de kimseyle yolda çatışmak isterim. Hiç kimseden dolayı mağdur ve muzdarip olmak istemem. Kimseyi de mağdur ve muzdarip etmek istemem"

DENEYİMLİ VE ÇALIŞKAN BİR EKİBİM VAR

BBSK ekibinin başarısına ve gücüne de vurgu yapan Yıldırım, “Ben tek başıma Yusuf Yıldırım olsam ayakkabıcı olurdum. Fotoğrafçı olurdum. Otomobil tamircisi olurdum. Ama eğer ben BBSK ya başkan olacaksam bu bir ekip sayesinde olabilirdi. Bugün 14 branşta 300 sporcuyu milli takımlara gönderen, 22 federasyonda delege olarak oy kullanan ve 13 federasyonda yönetim kurulu üyesi olan; hatta 4 federasyonu neredeyse yöneten bir kulüp haline geldiysek bu bizim ekip anlayışımızdandır. Büyük bir ekiple çok büyük işler başardık. Böyle bir zihniyet geleceğin de işaretidir. “Bahçelievler'i nasıl yöneteceksin?” diye soranlara birincisi çok erken. İkincisi çok da düşünmem zira benim arkadaşlarım Bahçelievler’i çok güzel yönetir. Bana kendi başkanlığından daha çok heyecan veren bir ekibim var. Buna yürekten inancım var” dedi.

Elizan Altunufağı / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi