LAF OLSUN DİYE ELEŞTİRİ YAPILMAZ

Zeytinburnu Belediye Meclisi tarafından kurulan komisyonların çalışmadığını ve ilçelerinin festivallere aç olduğunu söyleyen CHP’li Meclis Üyesi Eyüp Cankurtaran’ın eleştirisine cevap veren Arısoy, geçtiğimiz günlerde 20. si düzenlenen Geleneksel Tıp Festivali’ni hatırlatarak, komisyonların da meclis gündeminde kendilerine havale edilen bir konu varsa toplandığını hatırlatarak, laf olsun diye eleştiri yapmanın kimseye faydası olmayacağını söyledi.

CHP gurup sözcüsü Hüseyin Üsküdar’ın 23 Haziran seçimleriyle ilgili, “YSK, darbesi, sandık darbesi, 8 bin oy farkından 14 bin oy farkına çıktı. Vatandaş ‘hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ dedi. 18 günde öğrencilere ve dar gelirli vatandaşlara ekonomik indirim yaptı” gibi söylemlerine de tepki gösteren Arısoy, Üsküdar’ın konuşmasını talihsiz bir konuşma olarak değerlendirerek,“23 Haziran seçimleriyle birlikte millet kararını verdi. Öncelikle hayırlı uğurlu olsun diyerek, güzel olan şeylerin sloganlarda kalmamasını temenni ediyorum” dedi.

Ak Parti olarak milletin kararına saygılı olacaklarını ve seçilmiş İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek olacaklarını ama yanlışa da yanlış demeye devam edeceklerini belirterek konuşmasını sürdüren Arısoy, “Devletin kurumlarını sürekli eleştirerek yol kat edilmez. 1950’den beri Türkiye’de dünyaya örnek seçimler yapılmıştır. Halk kararını vermiş ve seçim bitmiştir. Şimdi hep birlikte Zeytinburnu için çalışma zamanı” diyerek devam etti.

BAŞKAN İMAMOĞLU’NU ZİYARET EDECEĞİM

 

“YSK’nın aldığı karar hoşunuza gitmedi diye, darbe söylemlerinin ne mantığı var. Bizim için YSK’nın aldığı kararın da, halkın verdiği kararın da başımızın üstünde yeri var. Zeytinburnu Belediye Meclisi’ni artık seçim gündemi ile oyalamayı bırakın. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na da başarılar diliyorum. Artık İBB Başkanı da CHP’li olduğuna göre ve sizlerde onun temsilcileri olduğunuza göre daha farklı sorumluluklarınız var. Gündeme getireceğiniz bazı konuların da İBB yetkisinde olduğunu hatırlatırım. Baştan beri söylediğim gibi, kim bu memleketin taşının üstüne taş koyarsa teşekkür ettim, etmeye de devam edeceğim. Benimde adaylık dönemimde İBB Başkan adayımız Binali Yıldırım’la birlikte halka verdiğimiz sözler vardı. Ben de yakın zamanda İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret ederek, Zeytinburnu için taahhüt ettiğimiz ve İBB’den almamız gereken destekler konusunda kendisini ziyaret ederek bilgi alış verişinde bulunacağım” dedi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi