Zeytinburnu Belediye Meclis’i, eylül ayı ikinci toplantısında, bölgenin 5 yıllık stratejik planıyla ilgili konuştu. Ak Parti grubu adına söz alan meclis üyesi Cüneyt Tezcan, sosyal hayat, kültürel gelişim, ulaşım, turizm, ekonomi, eğitim, sağlık ve daha pek çok konuda yapmayı hedeflediklerini anlattı.

HALKIN YAŞAM KALİTESİNİN ÖNEMSENSİNİ İSTİYORUZ

Bölgelerinin ihtiyaçlarının kitaplara sığmayacağını söyleyen CHP’li Meclis Üyesi H. Hüseyin Üsküdar, geçmiş dönem Belediye Başkanı Murat Aydın ve diğer yöneticilere yüklenerek, halkın yaşam kalitesinin yeni dönemde önemsenmesini istediklerini söyledi.

Eğitim, sağlık, otopark, tekli eğitime geçilmesi gibi pek çok konuda çalışmalar yapılmasını isteyen CHP’li Meclis Üyeleri’nin, geçmiş dönem uygulamalarını konuşmaları gerginliğe neden oldu.

GÜNDEMİN GEÇ GELMESİNDEN ŞİKAYETCİ OLDULAR

Stratejik planla ilgili fikir sahibi olmak için öncelikle bilgi sahibi olmaları gerektiğini ve planın kendilerine iki gün önce verildiğini söyleyen CHP’li Meclis Üyesi Avukat Asım Güven, belediye yöneticilerine bilgi sormaya gittiği zaman kendisine bürokratik uygulamalar yapıldığını, dilekçe yazarak konun cevaplandırılacağı bilgisini aldığını belirtti.

Bilgi edinme çerçevesinde, Zeytinburnu ile ilgili konularda belediye yönetiminin hem Avukat, hem de meclis üyesi olduğu gerçeği ile kendisine gerekli hassasiyetin gösterilmesini Belediye Başkanı Ömer Arısoy’dan talep eden Asım Güven, gündemin de bir hafta önceden verilerek çalışmaları için ortam yaratılmasını istedi.

İYİ PARTİ’DEN SOSYAL OTOPARK ÜRETME BİRİMİ ÖNERİSİ

İYİ Parti Meclis Üyesi Mustafa Güreler’de, stratejik planın kendilerine geç ulaştığını ve bu süre zarfında incelemelerinin mümkün olmadığını söyledi. İstanbul’da otopark sorunu olduğunu belirterek konuşmasını sürdüren Güreler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde ‘Mesken Gecekondu Müdürlüğü’ olduğunu, müdürlüğün ev alacak parası olmayan kişilere çok cüzi miktarlarda konut sağladığını belirtti.

Zeytinburnu’nda da buna benze bir ‘Sosyal Otopark Üretme Birimi’ kurulmasını talep eden Güreler, 5 sene boyunca görev yapacaklarını, kimsenin meclis üyesi olarak doğmayıp öyle de ölmeyeceğini ifade ederek, kavga değil hizmet etmek ve çözüm üretme hedefinde olduklarını belirtti.

BELEDİYE BAŞKANI ÖMER ARISOY KONUŞTU

Meclisi baştan sona izleyen Belediye Başkanı Ömer Arısoy, stratejik planla ilgili tenkit ve eleştirileri almaya geldiğini, ‘sular kesildi ders çalışamadım’ bahaneleri gibi söylemlerle karşılaştığını söyledi.

Stratejik planın, hayal ettikleri Zeytinburnu’nun imkanları ve kabiliyetleri çerçevesinde bir araya getirilmiş biçimi olduğunu söyleyen Arısoy, 20 yıldır Ak Parti iktidarında olan Zeytinburnu’nda kurulan hayallerin bir kısmının gerçekleştiğini, gerçekleştirmek istediklerini de plan çerçevesi dahilinde yeni dönemde kurguladıklarını ifade etti.

VAATLERİMİZİN BİR KISMI BÜYÜKŞEHİRLE BİRLİKTE YAPILACAK İŞLER

Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Zeytinburnu ile ilgili vaatlerinin bir kısmını İBB Adayları Binali Yıldırım ile verdiklerini, İBB ve Zeytinburnu arasındaki koordineyi Yıldırım’ın da başkanlığında gerçekleştirmeyi seçim döneminde özellikle vaat ettiklerini özellikle belirttiklerini söyledi.

Zeytinburnu için tüm meclis üyelerinin siyasi parti gözetmeksizin emek harcaması gerektiğini söyleyen Arısoy, “Bizim işimiz gücümüz Zeytinburnu. Sürekli aynı şeyleri konuşmanın da kimseye faydası yok. Hep birlikte iyiye ve güzele dair eleştirileriniz elbette olsun ve hep birlikte çalışalım” dedi.

Muhalefet gurubunun dersine çalışmadan geldiğini iddia eden Başkan Arısoy, niyetlerinin ortada olduğunu, seçim döneminde Zeytinburnu’na 10 otopark taahhütlerinin olduğunu, kreş eksikliğini bildiklerini, Seyitnizam Tramvayı’nın yer altına alınmasıyla ilgili çalışmaların sözünü de Binali Yıldırım’la birlikte verdiklerinin altını çizdi.

SİZLER DE EMEK VERİN

Bahsettiği birçok projenin meclisten onaylarının da çıkmış olduğunu söyleyen Ömer Arısoy, “Büyükşehir ile birlikte yapabileceğimiz çalışmaların sözünü bizler Zeytinburnu halkına verdik. Bunları ivedilikle Ekrem İmamoğlu’na da anlatacağız. Bütün paydaşlarımızla birlikte oluşturduğumuz hedeflerimize, sizlerde emek verin ve hedeflerinize kavuşalım” dedi.

GÖÇMEN SORUNUNA DEĞİNDİ

Göçmen meselesi ile ilgili de valiliğin bir çalışma başlattığını, Türkiye’nin dünyaya insanlık dersi verdiğini ve bu duruma gölge getirmeden durumu devam ettirmekle mükellef olduklarını da belirten Arısoy, konuyla alakalı özellikle günü birlik kiralanan evlerle ilgili emniyet, vergi dairesi ve SGK’nın da ayrıca çalışma yaptığını, belediye olarakta 3 ay süreyle mühürlü tutacaklarını belirtti.

İstanbul’da tekli eğitime geçmeyen 13 ilçeden biri olduklarını ve konuyla ilgili ivedilikle çalıştıklarını da sözlerine ekleyen Ömer Arısoy, kentsel dönüşümle ilgili katkı yapan tüm meclis üyelerine teşekkür etti.

ÖNCELİĞİMİZ MAĞDUR OLANLARDIR

Beş Telsiz ve Telsiz Mahallelerinde çalışmaya başladıklarını ama öncelikli olarak mağduriyetlerin önüne geçeceklerini, sonrasında da ilçenin tamamında dayanıklı konutlar için çalışmalarına devam edeceklerini söyleyerek konuşmasına son veren Arısoy, iktidarı ve muhalefeti ile hazırladıkları 5 yıllık stratejik planlarının gerçekleşmesini diledi.

Arısoy’a, CHP Gurubu adına cevap veren Hüseyin Üsküdar, Zeytinburnu ile ilgili her konuda Büyükşehir Belediyesi’nde yapılması ve iletilmesi gereken her konuya aracılık edeceklerini ve kendilerini sonuna kadar destekleyeceklerini söyledi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi