Son zamanlarda gelen şehit haberleri, CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı, ülkedeki ayrıştırma dili, 1 Mayıs’ta Taksim’in kutlamaya kapatılması, 12 Eylül dönemi, cezaevinde bulunan gazeteciler gibi pek çok şeyi dile getiren CHP Grubu, Ak Parti’nin Zeytinburnu genelinde yaptığı bazı işleri ve darbe girişiminin yaşandığı dönemde Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı R. Tayyip Erdoğan’ın başarılı stratejisini de beğendiklerini dile getirdi.

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE KOMİSYON YENİDEN GÜNDEME GELDİ

CHP’li Zeytinburnu Belediye Meclis Üyesi Beste Dede, geçtiğimiz ay belediye meclisine önerge olarak sundukları uyuşturucu ile mücadele ve mülteci sorunlarıyla ilgili komisyon kurulması önerilerinin anlaşılmadığını, bu yüzden de ret edildiğine inandığını belirterek, ilçelerinde özellikle son dönemlerde madde kullanımı ve bağımlılığının arttığına dikkat çekti.

Uyuşturucu ile mücadelenin sadece polise bırakılacak bir konu olmadığını dile getiren Beste, toplumun temel değeri olan ailelerin uyuşturucu ile mücadelede yalnız bırakmaması gerektiğini söyleyerek, “Siyasi düşünce olarak ayrıştığımız konular olduğunun, Suriyeli ve mültecilere karşı farklı bakış açısına sahip olduğumuzun farkındayım” ifadeleriyle, Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’ın uyuşturucuyla ilgili mücadele konusunda yaptığı konuşmayı meclis kürsüsünden Ak Partili meclis üyelerine dinletti.

“Gelin bu komisyonu kuralım” diyerek ‘Uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele komisyonu’ kurulması için yeniden önerge veren Beste Dede, “Gelin bunun haklı gururunu hep birlikte yaşayalım” dedi. Meclise sunulan önerge, oy birliği ile onaylanarak, görüşülmek üzere komisyona havale edildi.

1 MAYIS TARTIŞMALARINA SON NOKTAYI R. TAYYİP ERDOĞAN KOYMUŞTUR

Ak Parti adına söz alan Muhammet Kaynar, Türkiye’nin düşmanlarının ve terör örgütlerinin rahat durmadığını, bu konuda gerekli çabanın harcandığını dile getirerek, Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’ın ‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’  ile ilgili yıllardır süren tartışmalara son noktayı koyduğunu ve resmi tatil ilan edildiğini söyledi.

ZEYTİNBURNU’NUN SORUNLARI DİLE GETİRİLDİ

Sonrasında sırasıyla söz alarak Zeytinburnu ile ilgili sorunları dile getiren CHP’li meclis üyeleri, Ahmet Yesevi Caddesi üzerinde hamalların olduğunu, yol boyunca 20-30 tane kamyonun yer aldığını ve bu durumun çevre esnafı açısından rahatsızlık yarattığı dile getirildi. Merkezefendi Parkı’n da bulunan yürüyüş ve koşu parkurunun yıprandığını dile getiren CHP’liler, gerekli tadilat ve bakım işlerinin de yapılmasını istediler.

BURASI YEREL BELEDİYE

Son olarak CHP’li meclis üyesi Metin Gazioğlu’nun Zeytinburnu Belediyesine de TC tabelasının asılmasını ve cezaevinde bulunan gazetecileri konu alması üzerine söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Muhammet Kaynar,  buranın yerel belediye meclisi olduğunu, yerelde görüşülmesi gereken meseleleri burada müzakere etmenin anlamı olmadığını, gazeteci olarak çalışan bir kişinin adli suçtan dolayı ceza yatmasını gazetecilikle bağdaştırılmaması gerektiğini algı operasyonları yaparak şov yapmanın da bir anlamı olmadığını dile getirdi.

MİLLİ DEĞERLER, YEREL BELEDİYELERİN DE KONUSUDUR

“TC’nin kalkması siyasi tartışma değildir” diyerek sesini yükselten CHP Grup Sözcüsü H. Hüseyin Üsküdar, TC, uyuşturucu ile mücadele, milli ve dini bayramlar gibi konuların siyasal değil, güncel meseleler olduğunu söyleyerek, konuşmalara dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

CHP CUMHURİYETİ TEKELLEŞTİRİYOR

CHP’nin Cumhuriyet’i tekelleştirdiğini, Ak Parti’nin milletin iradesini yansıtan bir parti olduğunu, millete ait değerlerle kavga etmeye de niyetleri olmadıklarını dile getiren AK Parti Grup Sözcüsü Muhammet Kaynar, belediyeye ait tüm belgelerin üzerinde TC Zeytinburnu Belediye Meclisi yazısı yazdığını, sosyal medya üzerinden canlı yayın yaparak milli değerlerle ilgili tartışmaları dile getirmenin şov yapmaktan ibaret olduğunu söyledi.

“Mitinglerinde Türk bayrağı kullanamayan bir partiden bahsediyoruz” diyerek CHP’ye atıfta bulunan Muhammet Kaynar, “Bizim Türklüğümüzden de, abdestimizden de şüphemiz yok” dedi.

TC İBARELERİ, SÖZDE BARIŞ SÜRECİNDE TABELALARDAN İNDİRİLDİ

Ak Parti’yi baskı ve tahakküm kurmakla suçlayan CHP Grup Sözcüsü Hüseyin Üsküdar’ın ardından söz alan CHP’li Meclis Üyesi İsmail Terzi, “Siz seçimlerden sonra ülkemizde değişenlerin farkında değilsiniz galiba” diyerek,  Ak Parti’den alınan tüm belediyelere TC ibaresinin yeniden takıldığını, TC ibarelerinin sözde barış sürecinde kaldırıldığını, megri megri şarkısını ise kimin kiminle birlikte söylediğini herkesin bildiğini ifade etti”

Son olarak CHP Grubu adına söz alan Düzgün Kaya, meclis toplantılarının 15 Temmuz Meydanı’ndan ve belediye ye ait bazı görüntülü billboardlardan canlı olarak yayınlanmasını istedi.

Sözlü ve yazılı önergelerin komisyonlarda tartışılması için oy birliği ile verilen kararların ardından, gündem maddelerine geçildi. Meclis Gündeminde yer alan Vergi Dairesi Satış Komisyonu’na ise Ak Partili Fatih Aydoğan, ve Ali Çebi oy çokluğu ile seçildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından, meclis toplantısı tamamlandı.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi