Son günlerde hükümetin kamu yararı gördüğü Zeytinlik alanlara maden ve sanayi yatırımı adı altında imara açmasının önünü açan tasarının tartışılması üzerine, Ak Partili Belediye olan Zeytinburnu'da zeytin dalı dağıtmasını CHP'li meclis üyeleri hem manidar, hem de anlamlı buldu.

"Umarım bu duyarlılığınız hükümete de örnek olur diyerek" konuyla ilgili konuşan CHP Gurup Sözcüsü Hüseyin Üsküdar, adını zeytinden alan Zeytinburnu'n her köşesinin aslında Zeytin Ağaçları ile dolu olması gerektiğini söyledi.
Yapılan davranışı kendilerine jest olarak değerlendiren Üsküdar, Zeytin Çocuk projesini hayata geçiren belediye yöneticilerine ve Fen İşlerine de teşekkür etti.

"Göstermiş olduğunuz duyarlılığı keşke Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Orman Bakanlığı'da düşünse" diyerek devam eden Üsküdar, Zeytinyağı üreten bir ülkeyken, ithal eden bir ülke haline gelmemeleri gerektiğini söyledi. "Sermayeye peş keş çekilen o kadar çok alanımız varki, arpayı, buğdayı, samanı ithal ediyoruz. Üretimimiz sıfırlanıyor" dedi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam
 
 

Editör: Haber Merkezi