Zeytinburnu’nda kültür, sanat, spor ve sosyal projeler alanında başarı gösteren öğrenciler, Zeytinburnu Belediyesi’ne ait Çanakkale Assos Yaz Gençlik Kampı’nda tatil keyfini doyasıya yaşamaya devam ediyorlar. Assos’da, Kaz dağlarının eteğinde, denize sıfır konumlandırılmış tatil köyünde, bir hafta süreyle kamp yapan gençler, uzun ve yorucu bir eğitim döneminin ardından doğayla baş başa kalabilecekleri keyifli bir yaz tatili geçiriyorlar. 2015 yılından bu yana düzenlenen yaz kamplarında tatil yapan gençler, eğlenceli aktivitelerle renkli bir tatil geçirmenin yanı sıra Çanakkale’nin manevi atmosferini de soluma imkânı buluyorlar.

TATİLLE BİRLİKTE BOL BOL AKTİVİTE

Belirlenen gruplarla bir haftalık dönüşümlü tatile çıkan gençler, tatil yaparken kampçılık ve el sanatları gibi etkinliklerle de yeteneklerini, bilgi ve becerilerini geliştirme fırsatını buluyorlar. Kamp boyunca birçok sportif faaliyetlerde de bulunan gençler, futbol, voleybol, basketbol, su sporları ve kano gibi spor etkinliklerine katılıp, turnuvalar düzenliyorlar.

Türkiye’nin oksijeni en bol bölgelerden olan Assos’taki Bahramkale gezisinde doğayı keşfeden gençler, Ayvacık ilçesine 87 kilometre uzaklıkta bulunan tarihi kaleyi gezme imkânına da sahipler. Doğayla tarihin iç içe geçtiği eşsiz Ege manzarasını tepeden keyifle izleyen gençler, Gelibolu Yarımadası gezintisinde ise; Çanakkale destanının detaylarını tekne gezintisi eşliğinde öğreniyorlar. Nara Burnu, Mecidiye Tabyası, Abidos-Tesdos Kentleri, Çam Burnu Kalesi, Kilitbahir Kalesi, Ağdeve Hastane Şehitliği, Namazgâh Tabyası, Hamidiye Tabyası, Dardanos Tabyası, Çimenlik Kalesi, Nusret Mayın Gemisi hakkında uzman rehberlerce verilen bilgiler sayesinde gençler kitaplarda okudukları büyük destanının hikâyesini adeta canlı canlı yaşıyorlar.

EĞLENİRKEN YETENEKLERİNİ KEŞFEDİYORLAR

Bu sene farklı olarak istasyon ve atölye sayısı artırılarak birçok yeni oyun ve faaliyetlerin eklendiği kampta; özellikle canlı langırt, tırmanma duvarı ve canlı voleybol gençlerin birbiriyle kıyasıya mücadele ettiği renkli sahnelere tanıklık ediyor. Boş zamanlarında taş boyama, bileklik örme, mangala gibi el sanatları alanlarında uzmanlardan eğitim alan gençler ailelerine sürpriz doğum günü hediyesi hazırlayabiliyorlar. Okçuluk, atıcılık, dart, düğüm atölyesi, masa tenisi, satranç, jenga gibi oyun ve atölyelerle bol bol eğlenen gençler, kendi hazırladıkları skeçler, oyun ve müzik programı ile kamp ateşi programında tüm hünerlerini sergiliyorlar.

31 Ağustos 2019 tarihine kadar devam edecek Zeytinburnu Belediyesi Gençlik Merkezi Çanakkale Assos Yaz Gençlik Kampı’nda bu yıl 10 farklı kafile ile 1.120 öğrenci ağırlanacak.  Gençlik kampında bugüne kadar toplam 3 bin 942 öğrenci misafir edildi.

Editör: Haber Merkezi