CHP'li Zeytinburnu Belediye Meclis Üyeleri, yetkilileri defalarca uyardıklarını ve uyarmaya devam edeceklerini söyleyerek, şimdi de kamuoyunun dikkatini çekmek ve ilçelerine sahip çıkmak için çalışmalarına tam gaz devam edeceklerini söyledi.
Televizyonlarda gösterilen Zeytinburnu ile yaşadıkları Zeytinburnu'nun çok farklı olduğunu belirterek konuyla ilgili açıklama yapan CHP Belediye Meclis Grup Başkanı H. Hüseyin Üsküdar, "Yapılan bu yüksek binalar halkın sahille bağlantısını kesti, rüzgarını engelledi. İlçemiz tıpkı Manhattan tipi bir yapılanmaya gidiyor ve daha da yaşanmaz bir hale gelecek. İlçenin etrafı yüksek binalarla çevrili ve yanlızca elit denilen bir kesimin sahip olabileceği, evlerinin camlarından ve balkonlarından bakarak sahili gördüğü, güneşin batışına ve doğuşuna şahit olabildiği bir alan haline geliyor. İlçenin içerisi ise mültecilerin, sığınmacıları ve kaçakların yaşadığı, güvenlik zaafiyetinin olduğu bir yer haline geldi. Yerel halk rahatsız" dedi.
Üsküdar, Büyük Yalı İstanbul ve Yedi Mavi projelerinin, konut, ofis, otel, rezidans ve loft'lardan oluştuğunu, yapılacak marinayla da, sanki ilçeden ayrı bir yer gibi Zeytinburnu halkının giriş çıkış dahi yapamayacağı bir alan haline geleceğini söyledi.



KENTSEL DÖNÜŞÜME VERİLMEYEN EMSALLER, RANT PROJELERİNE VERİLDİ!
Projeleri yapan müteahit firmaların kıyı kenar çizgisini aşarak 50 metre satış ofisi adı altında plaza büyüklüğünde satış ofisleri açtıklarını iddia eden CHP'li Meclis Üyeleri, Büyük Yalı'nın satış ofisinin sahil yolu üstünde olduğunu ve sahil genişletildiği anda buranın kullanım alanı olacağını söylediler. Büyük projelerin bittikten sonra yanında yavru projelerin peydahlandığını ifade ettiler. CHP'liler, "Tıpkı Ottomare’de olduğu gibi emsaller çok fazla aşıldı, 6-7 civarına geldi. İlçe içinde kentsel dönüşüme verilmeyen emsaller buradaki rant projelerine verildi" diyerek isyan ettiler.
Projelere onay verilirken kotların arkada kalan kısma göre alındığını, fakat projeler bitince ana yola sıfır dükkanların ortaya çıktığını da belirten meclis üyeleri, bu yapıların hangi plana ve ruhsata göre yaptırıdığını, Zeytinburnu’nda projelerin kişiye göre onaylanarak, parası olana iş yaptırıldığını iddia ettiler.
Yedi Mavi ve Büyük Yalı arasında açılacağı söylenen yol için de bir çalışma olmadığını söyleyen Meclis Üyeleri, bunun göstermelik bir söylem olduğunu, herhangi bir üst geçit çalışmasının da olmadığına dikkat çeketiler.
Daha önceleri kamuoyunda silüetleri bozduğu gerekçesiyle 16/9 hakkında açılan davaları kazanarak, en fazla yüksekliğin 70 metre olacağı konusunda karar alındığını söyleyen meclis üyeleri, müteahit firmaların kamu haklarını ihlal ettiğini ve iktidar partisinin de buna müdahale etmediğini söyledi.
Yakında açılacak olan Avrasya Tüneli ile ilgili endişelerini de belediye meclis toplantılarında sık sık dile getiren CHP'liler, ilçede yaşanacak trafik yoğunluğunu, bağlantı akslarının kilitleyeceğini, zamanla oluşan egzos gazı yoğunluğu sebebi ile de sağlık sorunlarının yaşanabileceğine dikkat çektiler.
Kamu yararına ve ilçede yaşayanlar adına mücadele etmeye devam edeceklerini belirten CHP'li Meclis Üyeleri, "Ömrümüz yettiğince takipçi ve mücadeleci olacağız. Peki siz nereye kadar devam edeceksiniz" diyerek yetkilileri ilçe halkına karşı duyarlı olmaya çağırdı.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam 
 
 

Editör: Haber Merkezi