Zeytinburnu Belediye Meclisi şubat ayı toplantısına, kentsel dönüşüm projesi kapsamında, TOKİ ile protokol yapılması için Belediye Başkanı Murat Aydın’a yetki verilip verilmemesi tartışması damga vurdu.
CHP’li meclis üyeleri, yapılacak protokol, ‘takas’ esaslı olduğu için ‘ilçe halkının sürülmesi’ sonucunu doğuracağı gerekçesiyle teklife karşı çıktı. Hararetli tartışmalar sonunda yapılan oylamada teklif, CHP’li üyelerin ‘hayır’ demesine karşı AK Partili üyelerin ‘evet’leriyle meclisten geçirildi.



Zeytinburnu Belediyesi, Çırpıcı, Veliefendi, Sümer, Yeşiltepe, Seyitnizam ve Nuripaşa mahallelerinde planlanan kentsel dönüşüm için TOKİ ile protokol imzalamaya hazırlanıyor.




Zeytinburnu Belediye Meclisi, şubat ayının ilk toplantısında, Belediye Başkanı Murat Aydın’a, TOKİ ile protokol imzalama yetkisinin verilip verilmemesi konusunu görüştü. Teklifin öncelikli olarak ‘trampa’ (değişim ve takas) yöntemiyle olmasına tepki gösteren CHP’li meclis üyeleri, TOKİ'nin Tekirdağ'dan Kars’a kadar birçok noktada ev yaptığını belirterek, “Bu teklif ev sahibi yapma değil, yerinden yurdundan etme anlamına gelir” şeklinde tepki gösterdi.





CHP’Lİ ÜYELER KARŞI ÇIKTI

Konuyla ilgili söz alan CHP Grup Başkanı H. Hüseyin Üsküdar, “TOKİ kime nerden ev verecek? TOKİ ülkenin her yerinde ev yapıyor. Konya’dan ev verirse vatandaş oraya mı gidecek? Yapmayın, etmeyin çok ah alacaksınız” dedi.
Eleştirileri yanıtlamak için söz alan Belediye Başkan Yardımcısı ve İmar Komisyonu Başkanı Semih Demirci, teklifin söz konusu altı mahallede bulunan; cami, okul, meydan gibi donatı alanları etrafında bulunan evler için geçerli olduğunu belirterek teklifteki yanlışlığın düzeltilmesini önerdi.




Bu açıklamayı tatmin edici bulmadıklarını ifade eden CHP Meclis Üyesi Esin Hacıalioğlu, “Şirin gözükme hikayeleri anlatmayın bize. Neden burada tartışmıyoruz da yetki veriyoruz. Zeytinburnu halkının arazilerini başkalarına peşkeş çekemezsiniz. Getirin planları nokta nokta tartışalım” şeklinde konuştu.
Zeytinburnu halkının nereye sürüleceği, evlerinin kimler tarafından alınacağı belli olmayan, baştan aşağı yanlışlıklarla dolu olumsuz sonuçlar doğurabilecek bir yetki talebini kabul etmeyeceklerini belirten Hacıalioğlu, bunun bir anlamda Zeytinburnu Meclisi'ni fesih etmek anlamını taşıdığını belirtti.
TERCİH VATANDAŞIN!

Selvi Sarıtaç/Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi