31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi adayı olarak ipi göğüsleyen Prof. Dr. Ahmet Özer, Havana Park Sosyal Tesisleri’nde basın mensuplarını ağırladı. Seçimin ardından gazetecilerle ilk kez bir araya gelen belediye başkanı olan Özer, Esenyurt Belediyesi’nin içinde bulunduğu durumu ve görev süresinin ilk bir ayını özetledi.

Özer ‘bankamatik memurları’ olduğunu söyleyerek, “Bundan sonra kimse çalışmadan Esenyurt Belediyesi’nden tek kuruş almayacak, hatta aldığı paranın hakkını vermeyenle de aynı yolda yürümeyeceğiz” diyerek çok önemli bir değişimin sinyalini verdi.

ÖZER: MİLLET CEVABI SANDIKTA VERDİ

“Basın ülkelerin dördüncü kuvvetidir. Bizim çalışacağımız basın önce Esenyurt, sonra İstanbul sonra ulusaldır. Bizim artık yeni bir şeyler söylememiz gerekiyor. Göreve geldiğimiz ilk ayı değerlendirmek ve sizle dertleşmek için sizinle bir araya gelmek istedik.” diyerek sözlerine başlayan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, “Basın mensuplarımız bizim için, halk için nasıl gecesini gündüzüne katarak çalışıyorsa biz de basın emekçilerimize gereken saygıyı ve ilgiyi göstereceğiz. Ben de aslında gazeteciyim. 6-7 tane ulusal gazetede köşe yazısı yazdım. Araştırmalarım gazetelerde yayınlandı. Ulusal medyada çokça görülen bir akademisyendim. Beni meslektaş olarak görebilirsiniz.

Bizimle ilgili kara propaganda yapıldı. İktidar basını özellikle Esenyurt’u kazanmamamız için büyük çaba sarf etti. Bakanlar, milletvekilleri geldi. Bakanlar hepimizin bakanı olmalı. Partileri için çalışmamalıydılar. Halkımız cevabı sandıkta verdi. Biz de halkın bu ferasetine layık olacağız ve seçimin ardından da yine aynı yoğun tempoyla çalışmaya devam ediyoruz.” dedi.

“GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA VAR”

Başkanlığı devraldığı Kemal Deniz Bozkurt’un özellikle son günlerde görevi kötüye kullandığını vurgulayan Özer, “Esenyurt Belediyesi sıkıntılar içinde bir belediye şu an. Belediye kimsenin babasının malı değildir. Ben geldiğimde bazı tasarruflara adım attım. Sizden önceki de CHP belediyesiydi dediler. Ben de dedim ki eğer birisi kafasına göre harcamalar yapıyorsa bu CHP’yi bağlamaz. Benim başkanlığım ilan edildikten sonra bile günler içinde yüzlerce kişi işe alındı. Ben buna müdahale ettim. Bunu söz verdiğim Esenyurt halkı adına yaptım. Umduğumuz bir belediye bulamadık, boş bir kasa bulduk. Önümüzdeki üç dört ay için müteahhitlere ödeme sözü verilmiş. Bu da doğru bir şey değil, Esenyurt halkına yapılmış bir yanlıştır. Ayın 6’sında meclisimiz var bunu gündeme getireceğim ve bunlarla ilgili kararlar alacağız.” dedi.

“BANKAMATİK MEMURLARINA YAZI GÖNDERDİM”

İşe gelmeden maaş alanların olduğunu söyleyen Özer, “Belediyenin röntgenini çektim. Hiç işe gelmeden para alan adamlar var. Derhal onlara yazılar yazdım. Üstelik gelip benim ahbabım gibi davranıyorlar. Çalışmadan kimse bu belediyeden para almayacak. Aldığı parayı hak etmeyenlerle de yol yürümeyeceğiz. İnsanların çalışması lazım. Hakkıyla çalışanı da baş tacı yapacağım.” dedi.

“EN ÖNEMLİ ŞEY HALKIN SAĞLIĞI”

Esenyurt’ta çevre kirliliği olduğunu söyleyen Özer, “Esenyurt’taki temizlik hizmetleri yetersiz. Çöp dağları gördüm. Hemen gerekli görüşmeler yaptım yeni araçlar getirdiler. Şimdi temizlik işleri düzelmeye başladı ama halen istediğim seviyede değil. Çünkü en önemli şey halkın sağlığıdır.” dedi.

“YARIM KALMIŞ PROJELERİ ÖNCELİK SIRASINA GÖRE BİTİRECEĞİZ”

Atıl kalan projelerle ilgili konuşan Özer, “Yarım kalmış projelerimiz var. Aşevi projemiz var mesela aylardır bekliyor. Cami projemiz var o da bitmemiş. Hayır sever yapıp kendi dedesinin ismini verecekmiş kabul edilmemiş. Ben dedim ki başım gözüm üstüne gelsin istediği ismi versin. Sosyal belediyecilik anlamında bunları hemen hizmete geçirmemiz lazım. Aciliyet sırasına göre yarım kalan projeleri hayata geçireceğiz.” ifadelerini kullandı.

“ESENYURT’A YATIRIM ÇEKİYORUZ”

Esenyurt’a yatırım çekmek için adımlar attığını söyleyen Özer, “İş insanlarıyla görüştüm. Buraya bir okul, bir kreş, sağlık ocağı vs. gibi şeyler yapın. Bizim kimsenin malında gözümüz yok ama güçlü insanlarımızın bunları yapması lazım.” diye konuştu.

“ESENYURT ARTIK İBB İLE UYUMLU ÇALIŞACAK”

Ataşehirliler kentin yönetiminde 'online' Ataşehirliler kentin yönetiminde 'online'

İBB ile geçtiğimiz dönem kopukluk yaşandığını ifade eden Özer, “Büyükşehir belediye başkanımızla üç kez toplantı yaptık. Kendisi gelecek buraya. Büyükşehirle birlikte neler yapabiliriz? Büyükşehir ile Esenyurt Belediye Başkanı arasında sağlıklı bir ilişki olmamış. Büyükşehrin burada yapacağı işler var. Örneğin parklar. Esenyurt Mahmutbey Metro hattının hızlandırılması için de elimizden geleni yapacağız. Büyükşehirle uyumlu çalışacağız, büyükşehrin de bizde olması büyük bir avantajdır.” dedi.

“200 BİN GENÇ BAŞKA BİR YERDE YOK”

“İmarla ilgili önemli problemlerimiz var. Konut mağdurlarımız var. Sosyal projelerimizi de bir an önce hayata geçireceğiz.” diyen Özer, uyuşturucu belasına dikkat çekerek, “Uyuşturucuyla ilgili de çok büyük bir sorunumuz var. 200 bin gencimiz var. Bu hiçbir ilçeye ve hatta ile nasip olacak bir şey değil. Onları kahve köşelerinden, uyuşturucu pençesinden kurtarmamız gerekir. Kaymakamlık, emniyet, öğrenci velileriyle görüştük hatta ünlülerle bile görüşeceğiz bu farkındalığı yapmak için.” ifadelerine yer verdi.

“BELEDİYE İŞ VERMEZ, KÖPRÜ OLUR”

İstihdam sorununa da dikkat çeken Özer, “Gençler için istihdam sorunumuz var. Belediyeye gelip iş istiyorlar. Burası iş isteme yeri değil ancak istihdam sağlayanlarla iş arayanlar arasında bir köprü olabiliriz. Ayrıca göçle gelenler var. Göç eğer iyi yönetilirse büyük bir nimettir. Belediye üretim yapan herkesi destekleyecek.” dedi.

“ESENYURTLU KİMLİĞİNİ YARATMALIYIZ”

Esenyurtlu kimliğinin henüz oluşmadığı yorumunu yapan Özer, “Esenyurt’ta herkes kendi mahallesinde gettolaşmış. Bunu ortadan kaldırıp ‘Esenyurtlu kimliğini’ ön plana çıkarmamız lazım. Ben Esenyurtluyum diyen bir kişi yok.

Hep birlikte çalışarak gönül birliğiyle bu sorunları çözeceğiz. Sizinle de arayı soğutmadan görüşmek istedim ve görüşmeye devam edeceğiz.” diye konuştu. Sümeyra Duğan/KENT YAŞAM

Editör: Editör Yazar