CHP Küçükçekmece İlçe seçimi sonrası eski yönetimin yeni yönetime devir teslim töreninde ki birlik havası  ‘Hah işte CHP böyle olmalı’ dedirtti.

418 delegenin olduğu CHP Küçükçekmece’de, başkanlık ve kadroları için yarışan Haydar Koparan ve Turgay Özcan, kafa kafaya girdikleri yarışı Turgay Özcan 6 farkla kazandı diğer bir deyişle,  Haydar Koparan 6 farkla kaybetti.

Oysa başkanlığa aday gösterilen Haydar Koparan’ın divana sunduğu teklif listesinde 246 delegenin, Haydar Koparan’ın  başkan adaylığı için imza verdiği görülüyor.

195 oy alan Koparan’a (Özcan 201 oy almıştı) 51 destek imzası verenin oy vermediği anlaşıldı.

Bunun nedenlerine girmeyeceğim (geçen sayıda görüşlerimi yazmıştım) asıl üzerinde durmak istediğim konu, seçim sonrası ve devir-teslim töreninde başkan adayları ve taraftarlarının aldığı tavırlardır.

Gazozuna bir tavla maçı yapsanız veya ortaya hiçbir şey koymadan bir maç yapsanız ve yenilseniz mutlaka bir burukluğunuz olur. Kaldı ki İstanbul’un ikinci veya üçüncü ilçesi (nüfus hareketlerinde sıralama değişebiliyor geçen yıl birinci ilçe idi Küçükçekmece) ve Ana Muhalefet Partisi’nin ilçe başkanlığı için yarışıyor ve çok az bir farkla hatta kesin kazanılmış görünen bir seçimi kaybediyorsanız elbette bir burukluk bir hayal kırıklığı, üzüntü yaşarsınız.

Olmadı değil, destek verdiği hatta bazı kurullarda görev bekleyen bir- iki kişi kızgınlıkla partiden istifa edeceğini yazsa - söylese de,  büyük reaksiyonlara maruz kalmadı CHP Küçükçekmece… Ufak-tefek mırıldanmaların dışında başta seçimi kaybetmiş aday, eski başkan Haydar Koparan’dan kaynaklanan vakur bir duruşla partilileri tek vücut haline getirildi.

Koparan kendine destek veren partililere ve bilhassa iki yıl el ele- gönül  gönüle çalıştığı yoldaşlarına teşekkür etti. Seçimi kaybetmediklerini, demokrasi sınavında Partilerinin kazandığını ısrarla bastıra bastıra  söyleyerek nasıl CHP’li olunur dersi,  verdi. Seçimi unutun, yeni başkanın çevresinde kenetlenip 2019 veya erkene alınma olasılığı olup önümüzdeki aylarda yapılabilecek seçime tek vücut olarak gireceğiz diyerek en iyi partili nasıl olunuru,  gösterdi.

Umarım bu birliktelik bu heyecan kaybolmaz,  eskiden yaşanmış nahoş olaylar bir daha olmaz ve demokrasiciliğin,  sosyal demokratlılığın ne olduğunun iyi bir örneği olarak Küçükçekmece’den Ülkeye özellikle CHP’lilere gösterilir.