AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı tarafından yapılan Danışma Meclisi toplantısında konuklara hitaben konuşan İlçe Başkanı Salih Bayraktar, referandum hedefini açıklayıp, oy oranını parti olarak yüzde 60’a çıkaracaklarını söyledi.



AK Parti’nin Danışma Meclisi toplantısı İBb'nin İstinye’deki yeni kültür merkezinde yapıldı. Salonun tamamen dolduğu toplantıya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan, İstanbul 2. Bölge Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Haydar Ali Yıldız, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, bazı ilçelerin belediye başkanı ve ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri ve ilçe teşkilatı mensupları katıldı. Divan Başkanlığını AK Parti Sarıyer İlçe Teşkilat Başkanı İsmail Bülbül’ün yaptığı toplantıda Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, konuklara hitaben bir konuşma yaptı. Bayraktar, önümüzdeki Nisan ayında yapılacağı düşünülen  Anayasa değişikliği referandumunda parti olarak Sarıyer’deki oy oranlarını yüzde 60 olarak hedeflediklerini belirtti.



“TARİHİMİZİN HİÇ BİR DÖNEMİNDE YENİLMEDİK, GERİ ÇEKİLMEDİK, PES ETMEDİK..!”

Bayraktar, konuşmasında önceliği Türkiye’nin ülke içinde ve dışında geniş bir çerçevede yürüttüğü terörle mücadele konusuna verip şunları söyledi:
“Birinci Dünya Savaşı’ndan sonraki en ağır saldırılarla karşıkarşıyayız. O zaman bir imparatorluğu çökerttiler, şimdi ise yeniden yükselişi, bir yüzyıl daha bizi durdurmaya, rehim almaya, esir almaya çalışıyorlar. Bunun dışındaki hiç bir senaryoya makul gibi görünen telkinlere inanmayın. Bu telkinler batı başkentlerinde pişiriliyor, ülkemizin sınırları içerisinde servis ediliyor. Çünkü bu telkinler, terör planları yapanlar tarafından belirleniyor. Beşiktaş saldırısı, Kayseri saldırısı, Rus Büyükelçisinin öldürülmesi, Reinada’daki derin ve kafa karıştırıcı saldırı ve en son İzmir saldırısı. Hepsinde farklı örgüt kullandılar. Hepsinde tetikçilerin ve örgütlerin arkasında istihbarat teşkilatları vardı. Biz örgütlerle savaşmıyoruz, devletlerle savaşıyoruz. Tarihimizin hiç bir döneminde bu tür saldırlara karşı, yenilmedik, geri çekilmedik, pes etmedik, teslim olmadık. Teröre mi yenileceğiz, PKK’ya mı yenileceğiz, PYD’ye mi, DEAŞ’a mı, FETÖ’ye mi, yoksa bunların arkasındaki batı başkentlerine mi, istihbarat teşkilatlarına mı yenileceğiz..

Tarihimizin hiç bir döneminde korkarak karar almadık, şimdi mi alacağız.. Bize saldıran bütün bu ülkelerin arkasında istihbarat teşkilatları var. Bunların birçoğundan daha güçlüyüz. Çünkü bizim hedefimiz var. Gelecek planımız var. Mücadele azmimiz var. Çok öfkeliyiz ama bir o kadar da kararlıyız. Yüzyıl sonra tarih sahnesine çıkmanın coşkusunu ve heyecanını yaşıyoruz. Yumruklarımızı sıkalım, öfkemizi büyütelim.. Bu öfke, bu hınç, bizim kenetlenmemiz için olsun.  Ülkemize, milletimize, komşularımıza, sokakta birlikte yürüdüğümüz kardeşlerimize sahip çıkmak için olsun.

Millet olarak bize düşen, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi güçlendirmek, siyasi aklı ve lideri savunup, korumak, devlet otoritesini yaşatmak, sokakları vatan ekseninde birleştirmektir. Biz birlik ve beraberliğimizi güçlendirdikçe büyük gibi görünen meseleler küçük olacaktır. Bu ruhu diri tuttuğumuz müddetçe başaramayacağımız bir iş, ulaşamayacağımız hedef, üstesinden gelemeyeceğimiz hiç bir sorun yoktur.”



“PARLAMENTER SİSTEM CANIMIZA YETTİ”

Konuşması sırasında AK Parti’nin 14 yıllık iktidarı döneminde birçok eser yapıp, birçok devrime öncülük ettiğini belirten Salih Bayraktar, Anayasa değişikliği ile ilgili de şunları söyledi:
“Şimdi önümüzde bir rerandum var. 14 yıllık AK Parti iktidardımız döneminde birçok eserler yaptık, devrimlere öncülük ettik. Hepsinden önemlisi ise yeni Anayasa.. Muhalefet diyor ki “bu bir rejim değişikliğidir”. 1961’de yapılan darbe anayasası, vesayet anayasası, rejim değişikliği olmuyor, 1982’de yapılan rejim değişikliği olmuyor, fakat sivil iredenin yapacağı anayasa, rejim değişikliği oluyor.. Biz bu vesayet sisteminden kurtulmak istiyoruz.
Muhalefet lideri  “parlementer sistem neyinize yetmiyor” diyor. Yetmez mi efendim, fazlasıyla yetti diyoruz, canımıza yetti diyoruz, yeter artık söz milletin diyoruz.”




SARIYER’DEKİ  OY ORANI HEDEFİMİZ YÜZDE 60

Danışma Meclisi’ne katılan AK Parti mahalle temsilcilerini sahneye davet edip, 1 Kasım seçimlerinde alınan oy oranı ve referandumdaki hedeflerini söylemelerini isteyen Salih Bayraktar, ilçe başkanı olarak bu konudaki hedefini de şu şekilde açıkladı:

“Sarıyer’de 246 bin 521 seçmen var. 1 Kasım seçimlerinde 89 bin 97 oy alarak, oy oranımızı yüzde 41.6’ya yükselttik. CHP’nin 3 bin oy önüne geçerek birinci parti olduk. Daha da önemlisi 1 Kasım seçimlerinde İstanbul’daki ilçeler arasında oyunu en çok artıran dördüncü ilçe olduk. Ben teşkilatıma güveniyorum, bu heyecanı görüyorum. Buna istinaden biz İstanbul'da oy oranını en çok yükselten birinci ilçe olacağız. Hedefi de yüzde 60 koyuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle vira Bismillah, yelkenler fora, rotamız referandum diyoruz. Referandum, ülkemiz, milletimiz ve insanlığımız için hayırlı olsun.”
AK Parti İlçe Başkanı Salih Bayraktar konuşmasında Sarıyer Belediyesi yönetimini de eleştirerek, gerçekçi olmadığını ileri sürdüğü imar uygulamalarının takipçisi olacaklarını belirtti.
Tuncay Dağlı-Kent Yaşam








 
Editör: Haber Merkezi