AVCILAR- Yoğun katılımın gerçekleştiği buluşmada İYİ Parti İlçe Başkanı Ayla Demir’in yanı sıra, İl Yöneticisi Metin Bozkurt, İlçe Yönetimi ve çok sayıda basın mensubu katıldı.İYİ Parti’nin hedeflerini ve Avcılar ilçesinin temel sorunlarının konuşulduğu toplantıda açıklamalarda bulunan ilçe başkanı Ayla Demir, “İYİ Parti Avcılar yönetimi olarak buradayız. Yönetimde ki tüm arkadaşlarım kariyer sahibi, bilgili, kültürlü, vatansever kişilerdir. Ülkemizin içinde bulunduğu zor şartlarda vatanı ve milletine hizmet etmek için görev almıştır” dedi.

‘HERKESE KAPIMIZ AÇIK’

Konuşmasına devam eden Demir, “İYİ Parti olarak Türkiye’nin A milli takımı, A milli siyaset partisi olacağız. İftira yok, yalan yok, kandırmaca yok, başkalaştırmak yok! Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener Hanım efendinin dediği gibi bayram sofrasında buluşan büyük bir aile gibi Türkiye’nin dört bir tarafını kucaklayan, iyiliği, doğruluğu, dürüstlüğü ilke edinen bir parti olacağız. Helal olarak kazanıp, hakça paylaştığımız birilerinin cebini, ayakkabı kutusunu yatak odalarındaki para kasalarını doldurmayacağız.  İYİ Parti için hiç kimsenin etnik kökeni, parti kökeni, dinsel kökeni önemli değildir. Ancak bölücü PKK ve terörist fetöcülere kapımız daima en etkin biçimde kapalı olacaktır.  Partimiz için önemli olan vatansever, Atatürk ilkelerine bağlı, milliyetçi, demokratik parlamenter sisteme inanan, bu vatanda huzur ve barış içinde yaşamak isteyen herkese kapımız sonuna kadar açıktır ” diye konuştu.

‘HER KONUDA EŞİT OLACAĞIZ’

Demir “Hükümetin asli görevi olan her şey enkaza dönüşmüştür. Adaletin terazisi iktidar partisi yönünde tartmaya başlamıştır. Adalet; bir ülkenin temelidir. Temel sarsılınca üzerindeki her şey sallanır. Toplumun ahlak çöküşü hat safhadadır. Diyanet bile 9 yaşındaki bir kız çocuğunun evlenip çocuk yapabileceği hakkında fetva verebilmektedir. Başka bir din adamı (duyunca utandığım) anne ile evlenebileceğini söylemektedir. Kadın ölümleri, çocuk tecavüzleri bu iktidar döneminde yüzde 400-500 artmıştır. Biz toplum ahlakını yeniden tesis edeceğiz. Birbirimizin haklarına saygı göstereceğiz. Kadınlarımızı evden çıkarıp özgür, çalışan, düşünen, kendi ayakları üzerinde duran bireyler yapacağız. Bunu yaparken kadının annelik ve eş olma bilincini de bilimsel olarak arttıracağız. Bir erkek eğitilirse bir kişi, bir kadın eğitilirse bir toplum eğitir. Çünkü anne çocuklarını da eğitir. Erkekler ile kadınlar arasındaki rekabeti kaldırıp, birlikte büyüyüp gelişeceğiz. Her konuda eşit olacağız” şeklinde konuştu.

‘SORUNLARI ÇÖZMEYE GELİYORU’

Avcılar’ın temel sorunlarını da dile getiren Demir “Trafik ve park sorunu, betonlaşma artmış, altyapı yetersizdir. Yollar ise artık bu yükü kaldırmamaktadır. Binalar deprem yönetmeliğine uygun yapılmamış 17 Ağustos 1999 depreminde orta hasar görmüş binalar az hasarlı olarak gösterilmiş aileler halen bu binalarda yaşamaktadır. İlçemizdeki yabancı uyruklu halkın son yıllarda oldukça artmış olması, beraberinde sağlık, toplumsal güven ortamının bozulmasına, kiraların artmasına yol açmıştır. Ucuz işgücü oldukları için işsizliği de artırmıştır. Okullardaki eğitim, genel eğitim politikası sonucu laçkalaşmış, dershanelerin okula dönüştürülmesi nedeniyle gençlerimiz okul hayatı yanında cafe-bar türü ortamlarla iç içe olmuştur. Bu da gençlerin küçük yaşlarda sigara, uyuşturucu ve alkol bağımlısı olmasına sebep olmaktadır. Dershaneden dönüşümlü okulların bir bahçesi, bir laboratuarı ve spor sahası yoktur. İstiklal Marşımız okunmamaktadır.  Kötü alışkanlıklar bütün Türkiye’de olduğu gibi Avcılarımızın da kanayan yarasıdır. Sağlıkçı olman sebebi ile durumun kötüye gittiğini, günden güne arttığını daha net görmekteyiz. Bizlerde sorunları çözmeye geliyoruz. İYİ Parti iktidarı ile Türkiye iyi olacak, Avcılar iyi olacak ” diye konuştu.

Senay BADUR-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi