BAKIRKÖY- Kamuoyunda günlerce tartışılan Bakırköy Spor Vakfı’nın yıkımıyla ilgili sorular henüz cevap bulamamış, yıkılan vakıf binasının yerine ise ne yapılacağı belediye tarafından açıklanmamışken, vatandaşlar kendilerine imzalaması için verilen dileçenin kafalarını karıştırdığını ifade etti. Mahkeme tarafından tahliyesi gerçekleştirilmeyen Bakırköy Spor Vakfı yöneticileri ise, yap-işlet-devret modeli ile yapılan ve henüz işletim süresi dolmayan tesislerin kaçak denilen ruhsatlarının tamamının mahkeme tarafından onaylandığını yani kaçak olmadığını ifade ettiler.Arazinin aynı zamanda İBB ve AFAD tarafından deprem toplanma alanı olduğunu söylediler.  Yıkımın meclis kararı ile değil Encümen kararı ile 2780 metrekare olarak belirlendiğini, ancak 7 bin  metrekare yıkılmış olmasını da mahkemeye taşıdıklarını ifade ettiler. 

‘HALKIN TALEPLERİNİ GÖRMÜYORLAR’

Söz konusu dilekçede, “Yenimahalle’de bulunan Tıp Merkezi’nin yıkılan Bakırköy Spor Vakfı alanına taşınmasını ve aynı zamanda spor tesisi (Kapalı salon, Yüzme Havuzu) gibi, halkın faydalanacağı kütüphane, lokal gibi tesislerin kat yoğunluğu olmadan inşa edilmesini talep ediyoruz” ifadesi yer alıyor.

Belediyeden Tıp Merkezi ile ilgili herhangi bir talepleri olmadığını ifade eden vatandaşlar, yaşlı nüfusu göz önünde bulundurarak, Ataköy’de bir sağlık birimine ihtiyaçları olduğunu dile getirdiler. 1 Ağustos 2016 tarihinde başkanlık teklifi ile Bakırköy Belediyesi’ne ait sağlık birimlerinin meclis oy çokluğu ile sağlık bakanlığına devir edildiğini, Toplum Sağlığı Merkezlerinin Kurulması ve Çalıştırılmasına Dair Yönerge’ye görede nufüslarının C tipi bir merkeze uygun olduğunu söylediler.  Vatandaşlar, “Var olan sağlık birimlerimizi devir ediyorlar, ama kurulması için halkın talebini görmezden geliyorlar” diyerek tepkilerini dile getirdi.

‘KAMU ZARARI DEĞİL Mİ?’

Yenimahalle Tıp Merkezi’nin bulunduğu arazinin hemen bitişiğinde, 2004 yılında Doğa Şehircilik’in, Sümerbank'tan satın alarak inşa ettiği Pruva 34 projesi yer alıyor. Bir kaç yıl önce tıp merkezi arazisinin bu projeye dahil edilmesi isteği kamuoyuna yansımıştı. Tıp merkezinin yaklaşık 5 bin metrekare arazisi ise, 2001 yılında Bakırköy Merkez Hastanesi ve müştemiyatı, sağlık hizmetlerinde kullanılamak üzere Bakırköy Belediyesi’ne devredilmişti.

Bakırköy Spor Vakfı’nın yıkımı ile ilgili mahkeme süreci henüz tamamlanmamışken, böyle bir dilekçe ile talepte bulunmalarının kamuoyunda yanlış anlaşılacağı ve yıkımı meşrulaştıracağı endişesini taşıyan vatandaşlar, “Yıkılan spor vakfında kapalı spor alanları ve yüzme havuzu zaten vardı. Yıkılıp tekrardan yapılması bir kamu zararı oluşturmuyor mu?” diye sordu.

Dilekçede geçen ‘Lokal’ talebinin ise ucu açık bir terim olduğunu ifade eden vatandaşlar, “Lokal demek, kaçak diye yıkılan vakıf tesisleri gibi olacaksa, ruhsatları mahkeme tarafından da onaylanan tesisler neden yıkıldı?” diye sordu.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi