ÇATALCA- Toplantıya AK Parti Meclis üyelerinin verdiği 52 önerge ve Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Güzel'in okuduğu metin damgasını vurdu. Geçtiğimiz günlerde AK Parti İlçe Başkanı Selim Güçbilmez önderliğinde belediye önünde yapılan eyleme değinen Güzel, “Satışlarla alakalı Belediye önünde yapılan gösteri siyasi bir gösteridir” ifadesini kullandı.

‘DERNEKLER SİYASETE ALET EDİLDİ’

CHP Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Güzel, Çatalca Belediyesi'nin arsa satışlarıyla ilgili tepki gösterenlere mecliste cevap verdi. Eyleme destek veren STK'lara tepki veren Güzel, Kızılay ve Yeşilay derneklerinin politize edildiğini iddia etti. Güzel, “Bugün gelinen noktada Türk Kızılayı, Muharip Gaziler Derneği ve Yeşilay Çatalca'da açıkça siyasete alet edilmiştir” dedi. Güzel, ayrıca konuyu Yeşilay ve Kızılay genel merkezlerine ilave sorular ile taşıyacaklarını söyledi.

OYLAMA YAPILDI

Çatalca Belediyesi 2018 Yılı Ocak Ayı Meclis Gündem Maddelerinin ilki “5393 Sayılı Kanunun 20. maddesi gereğince Belediye Meclisinin "2018 Yılı Çalışma Takviminin belirlenmesi" ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğü'nün teklifi “oy birliği ile 2. Gündem maddesi, “Sözleşmeli personel çalıştırılması ve ücretlerinin belirlenmesi ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü'nün teklifi” oy birliği ile 3. Gündem maddesi ”Geçici işçilerin vize işlemleri ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü'nün teklifi” oy birliği ile 4. Gündem maddesi “Mevsimlik işçi çalıştırılması ve vize işlemleri ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü'nün teklifi” oy birliği ile 5. Gündem maddesi olan “5393 Sayılı Kanunun 32. maddesi gereğince Meclis Üyeleri ve İhtisas Komisyon Üyelerinin ücretlerinin belirlenmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü'nün teklifi” oy birliği ile kabul edildi.

KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLDİ

Gündemin “ 5393 Sayılı Kanunun 25. maddesi gereğince Denetim Komisyonuna Üye Seçimi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü'nün teklifi” ile ilgili 6. Gündem maddesi gereğince yapılan oylama ile Denetim Komisyonuna CHP’li Meclis Üyeleri Halil Gök, Ayhan Tutun, Rıdvan Hacet, AK Partili Meclis Üyeleri Metin Sezer ve Mesut Üner seçildi. Mecliste ayrıca Yalıköy Mahallesi Necla Akben Çıkmazı Sokağı'nın ismi, Necla Akben Sokağı olarak değiştirildi.

n Senay BADUR – Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi