Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen bir etkinliğe katılan Çetinkaya, sahnede yer alan piyanonun üzerinde bir karış toz olduğunu görüntüleyerek, üzüntüsünü ifade ederek twitter paylaşımında,

“İki sene gece gündüz çalışma arkadaşlarımla emek verdiğim Leyla Gencer OSM den geriye üzeri bir karış tozlu piyanoyu görmek üzmedi desem yalan olur.. @bkrbld bari profesyonel bir ekibe teslim edin AKM’ye namzet olsun... umarım doğru anlaşırım...” dedi.

Yaklaşık 2 yıl gönüllü olarak Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nin koordinatörlüğünü yapan Belediye Meclis Üyesi Nurhan Çetinkaya “Artık böyle bir merkezi kurumsal bir yapıya devir etme ve izleyici olma zamanı” diyerek, kültür merkezi ile olan ilişkisini izleyici olarak devam edeceğini söylemişti.  

Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nin 2017 yeni sezon açılışını İdil Biret ve usta sınıfı öğrencilerinin Beethoven’in eserlerinden derledikleri konserle, merkezin artık kurumsal bir yapıya kavuşması için görevi bıraktığını söyleyen Çetinkaya, konuyla ilgili düşüncelerini yakın tarihte sanat severlerle paylaşacağını ifade etti.  

2004-2014 yılları arasında Bakırköy Belediye Başkanlığı yapan Ateş Ünal Erzen tarafından, 14 ayda yapımı tamamlanan Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi, kapatılan AKM’ye alternatif olarak yaptırılmıştı.

9.481 metrekare alana sahip, Türkiye'nin en büyük opera salonu olma özelliğini taşıyan Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi, akustik ses sistemi, tiyatro, konser, simultane tercüme için de her türlü donanımın mevcut olduğu, ulusal ve uluslararası konferanslara ev sahipliği yapabilecek özelliklere sahip bir merkez. 

Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nin tüm Istanbul'un faydalanabileceği bir konumda ve ozelikte olmasina olmasına karşılık, Bakırköylüler tarafından dahi kullanılamayan bir merkez haline getirilmesinden yana şikayetlerini dile getiren ilçe sakinleri de, merkezin hak ettiği konuma gelmesi için Bakırköy Belediyesi’ni göreve davet etti.

Editör: Haber Merkezi