ESENYURT-Gerçekleşen ilçe kongrelerinin sona ermesinin ardından çalışmalarına tüm hızı ile devam eden CHP Esenyurt yeni İlçe Yönetimi Esenyurt’ta ve çevre ilçelerde faaliyet gösteren yerel basın temsilcileri ile Esenyurt Dilek Pastahanesi’nde gerçekleşen kahvaltı programında bir araya geldi. Yoğun katılımın gerçekleştiği buluşmada CHP Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen’in yanı sıra İlçe Yönetimi, İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği (İYGAD) Başkanı Mehmet Mert, CHP Esenyurt Belediyesi Grup Başkan Vekili Yavuz İren ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

‘HER YERİ İMARA AÇTILAR’

Esenyurt ilçesinin yapısal sorunlarının konuşulduğu toplantıda açıklamalarda bulunan İlçe Başkanı Ali Gökmen, “İl kongremizin 10 Ocak tarihine denk gelmesi sebebi ile ülkemiz için oldukça önemli olan gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayamamıştık. Bu program bir anlamda siz değerli basın mensuplarının bu önemli gününü kutlamak niyeti ile yapıldı. Her zaman söylediğim gibi; Esenyurt Türkiye’nin mozaği olan bir ilçedir. İlçemizde maalesef yerel yönetimin hataları sebebiyle çok fazla sorun var. İlçemizde ciddi bir betonlaşma söz konusu. Deprem toplanma alanlarını bile imara açmış durumdalar. Ama inanıyoruz ki CHP iktidarında bu sorunların hepsini teker teker çözeceğiz” dedi.

‘ÇÖZÜM ODAKLI BAKIYORUZ’

Esenyurt eski Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu döneminde çok ciddi yapısal sorunların yaşandığını dile getiren Gökmen, “Her yeri beton yığınları ile doldurmakla kalmadırlar bir de üstüne üstük anlaştıkları müteahhit ve inşaat firmaları sebebiyle vatandaşları mağdur ettiler. İlçemizde aylardır seslerini duyurmaya çalışan vatandaşlar dişleri ile tırnakları ile biriktirdikleri paralar ile bir ev almak istediler ama söz konusu firmalar tarafından dolandırdılar. Belediye ise onların sesine kulak tıkıyor. Esenyurt’un sorunlarına yönelik CHP İlçe Yönetimi olarak çözüm odaklı bakıyoruz. Sorunları çözmeye adayız” diye konuştu.

TEŞEKKÜR ETTİ

Esenyurt’u İstanbul’un en güzel ilçelerinden biri haline getireceklerini söyleyen Gökmen’in ardından söz alan İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Mert ise yaptığı konuşmasında basın mensuplarını düşünerek hazırlanmış olan kahvaltı programı için CHP Esenyurt ilçe yönetimine teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi. Programın sonunda CHP İlçe Yönetimi ve yerel basın temsilcileri toplu hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.

Bilal ÇIĞRIM-Kent YAŞAM

Editör: Haber Merkezi