CHP İBB ve Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Gökan Zeybek, FETÖ’nün devletin kurumları içinde örgütlenip, cumhuriyeti ve demokrasiyi yıkmaya teşebbüs etmesinden herkesin ders çıkarması gerektiğini belirterek, “Demokratik, laik cumhuriyet liyakat üzerine kurulmalı ve insanların etnik kimliği, mezhepleri, bölgesel kimlikleri ve aidiyetlerine bakılmaksızın, başarılı olan bu memleketin çocuklarının önünün açılması gerekir” dedi.


Sarıyer Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Gökan Zeybek, cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıkan tüm kesimlere uyarı niteliği taşıyan konuşmasında şunları söyledi:

 “15 Temmuz darbe girişimin arkasında yatan olay, bu ülkenin 79 milyon insanının demokratik yöntemlerle seçmiş olduğu parlamentosunun, meclisinin yerine, gerek içeride gerekse dışarıda bir takım mahveller tarafından yönetilen anlayışın, gelip Türkiye’nin üzerine çökertilme girişimidir.

“ÖNEMLİ TOPLUMSAL OLAYLARI YAŞIYOR AMA DERS ALMIYORUZ”

Ancak üzerinde durulması gereken ve tarihin bize öğrettiği bir şey var. Bizim, önemli toplumsal olayları yaşadıktan sonra maalesef olanlardan dersler çıkarmakta başarılı olamayan bir geleneğimiz var. 30 yıl süresince farklı iktidarlar döneminde şu ya da bu nedenle ama çoğunlukla iktidarların o günkü seçim çıkarlarına denk geldiği için korunan, kollanan, güçlenen ve palazlanan, kökü dışarıdaki örgütün devlet içinde geldiği seviyeyi görünce irkilmemek elde değil.

7 bin emniyet müdürünün 6 bin 500’ü, 81 il emniyet müdürünün 74’ü, 81 valinin 40’tan fazlasının bu terör örgütü tarafından yetiştiriliyor ve devletin en üst noktalara getiriliyor olması, silahlı kuvvetlerdeki generallerin yarısının, subay ve astsubay kadrosunun 22 bininin, hakim ve savcıların da yarısının, bu terör örgütü mensuplarından oluşuyor olmasından hepimizin çıkarması gereken dersler var. Allah’a şükür ki Sarıyer Belediyemizde en azından buna ilişkin, gerek bizden önceki, gerekse bizim dönemimizde izlenen personel politikası sonucu yok denecek seviyede bir durumla karşı karşıyayız. Alınması gereken ders şu; Demokratik, laik cumhuriyet liyakat üzerine kurulmalı ve insanların etnik kimliği, mezhepleri, bölgesel kimlikleri ve aidiyetlerine bakılmaksızın, başarılı olan bu memleketin çocuklarının önünün açılması gerekir.

“BİR CEMAATİN YERİNİ BAŞKA BİR CEMAAT YA DA TARİKAT DOLDURMAMALI”

Eğer cumhuriyet, bugün bütün siyasal partilerin işbirliği, Türk milletinin azmi ve kararıyla bundan başarıyla çıkmışsa, o zaman biz bir cemaatin yerini başka bir tarikat ve cemaatle doldumamaya azami gayret göstermeliyiz. Çünkü hepimiz gördük ki kaynağı milletin iradesinden oluşmayan, yukarıdan aşağıya bir silsileyle örgütlenmiş olan, antidemokratik bu yapılanmaların, başka güçler tarafından ele geçirilmesinin, devletimiz ve yurttaşlarımız için büyük riskler taşıması kaçınılmazdır.”

(Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam)




Editör: Haber Merkezi