İSTANBUL- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 36.Olağan İl Kongresi Bostancı Gösteri Merkezi’nde gerçekleşti. 654 delegenin oy kullandığı kongreye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’da katılırken kongrede mevcut İl Başkanı Cemal Canpolat ve İl Başkan adayı Canan Kaftancıoğlu başkanlık için yarıştı. Tansiyonun ve heyecanın oldukça yüksek olduğu seçimlerde il başkan adayı Canan Kaftancıoğlu, mevcut il başkanı Cemal Canpolat’a 7 oy fark atarak CHP İstanbul’un yeni il başkanı oldu.

‘İHANET EDENLERİ TEMİZLEYECEĞİZ’

Kongrenin açılışında konuşan Genel Başkan Kılıçdaroğlu “İstanbul, dünyanın en adaletli kenti olacak, hedefimiz bu. İstanbul yaşanabilir bir kent olacak. 5 yılın sonunda çok daha farklı bir İstanbul olacak. Dünyanın en büyük metropolleriyle yarışan bir İstanbul olacak. İhanet edenleri temizleyeceğiz, İstanbul aşıklarını öne çıkaracağız. Gönlü İstanbul'dan yana olan herkesin İstanbul için çalışması lazım. İstanbul, üzerine titrediğimiz kentlerden biri. İstanbul mücadelemiz aynı zamanda Türkiye mücadelesidir” dedi.

‘CHP KİMSESİZLERİN BABASIDIR’

Gerçekleşen kongrede konuşan ve yeniden il başkan adayı olan mevcut il başkanı Cemal Canpolat yaptığı konuşmasında aday olma kararını ilçe başkanlarının ve delegelerin isteği üzerine aldığını belirterek, “Mustafa Kemal Atatürk'ü ve kurduğu anlayışı yaşatacağız. Atatürk'ünde söylediği gibi CHP kimsesizlerin babasıdır. Başta İstanbul olmak üzere 81 ilde oylarımızı yüzde 50'lere çıkarmak için adayım” diye konuştu.

‘ULAŞILABİLİR BİR BAŞKAN OLACAĞIM’

Canpolat’ın karşısına il başkan adayı olarak çıkan Canan Kaftancıoğlu ise yaptığı konuşmasında, “CHP'li olmak devrimci olmak demektir. İnsan haklarının yok edildiği insan haklarınının ayaklar altına alındığı, faşizan uyguların sıradanlaştırdığı günler yaşıyoruz. Bende Cumhuriyet'in kurucu kadrolarının bana verdiği hakka güvenerek tek adam rejimine meydan okuyorum. Biz tek adam tejimine teslim olmadık. Olmayacağız.  Milyonları buluşturan yürüyüşümüzde ne demiştik? Hak hukuk adalet. Dayanışmayla aşamağayacığımız hiç bir şey yok. Partili arkadaşlarımın katkısına ortak aklına ihtiyacım var. Bugün dayanışma ile güçlerimizi birleştirme günüdür. Daha güçlü bir parti daha güçlü bir İstanbul için, büyük işler tamamlamak için 2019'da büyükşehiri AKP zulmünden kurtaracağız” diye konuştu.

‘BİRLİKTE GÜÇLENECEĞİZ’

Konuşmasına devam eden Kaftancıoğlu, “Hiç bir zaman dağınık çatışmaların içerisinde olmayacağız. Ulaşabilir bir il başkanı olacağım. Benim örgütümün yanında olduğumu göreceksiniz. Partimiz için çalışan herkes bizim için değerlidir. Örgütümüzün gücünü hep birlikte göstereceğiz. Gün kişisel kavgaları parti dışında tutarak, ülkemizi karanlık amaçlarına alet etmek isteyenlerle mücadele günüdür. Gün dayanışma ve barış günüdür. Önce kendimizle sonra bizim gibi düşünmeyenlerle kimseyi aşağılamadan ötekileştirmeden insan odaklı bir hayatı paylaşma günüdür” ifadelerini kullandı.

CHP İSTANBUL’DA YENİ DÖNEM

Konuşmaların ardından seçime gidilirken toplamda 654 delege oy kullandı. Gecenin geç saatlerine kadar süren oy kullanma süreci sonunda gülen taraf Canan Kaftancıoğlu oldu. Kaftancıoğlu kullanılan oyların 325’ni alırken, il başkanlığı için yeniden aday olan mevcut il başkanı Cemal Canpolat ise 318 oy alabildi.

n Fidan UĞUR-Bilal ÇIĞRIM- Kent YAŞAM

Editör: Haber Merkezi