CHP olası bir erken seçime hazırlık amacıyla seçim hazırlıklarına başladı. Sarıyer’in Ayazağa Mahallesi’nde Seçim Koordinasyon Merkezi açan CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, “Sarıyer örgütü seçime 45 gün kala seçimlere hazırlanan bir örgüt değil. İki yıl da olsa üç yıl da olsa beş yıl da olsa yarın seçim olacakmış gibi hazır. Bizim Sarıyer’de seçim derdimiz yok. Son seçimde 25 bin fark attık. Bizim gayretimiz İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni almak için” dedi.

CHP’nin Ayazağa Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılış törenine Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, CHP İstanbul Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Gülay Yelekçi Arslan, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, CHP Ayazağa Mahalle Temsilcisi Mustafa Yaşar, Sarıyerli tanınmış siyasetçi ve milletvekili adayı Dr. Cengiz Alp, CHP Sarıyer İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Yönetim Kurulu Üyeleri ve kalabalık bir partili grubu katıldı.

Ayazağa Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışında konuşan Mehmet Deniz şunları söyledi:

“Belediye seçimlerini 9 bin farkla kazandık. Sonra Şükrü Başkanımızın da çalışmalarıyla son seçimde bu farkı 25 bine çıkardık. Bizim Sarıyer’de seçim problemimiz yok. Biz İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni almak için çalışıyoruz. Komisyonculara para kazandırmak için balıkçılar çarşısı açmıyorlar. Kazıklıyol’da 11 vatandaşımız denize düşerek hayatını kaybetti. Trafik sorunu bir türlü çözülmüyor. Ayazağa’nın girişinde kavşak düzenlemesi yapılmıyor.

Mehmet Deniz’den sonra konuşan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP’nin demokrasinin tek kalesi olduğunu belirterek, “Biz iktidar değiliz ancak bu ortamda, her gün demokrasiye darbe vurulduğu bir zamanda, herkesin sığındığı tek kale CHP’dir” dedi.

İstanbul Milletvekili Gülay Yelekçi ise konuşmasında, “İstanbul’da iktidar olmak demek, Türkiye’de iktidar olmak demektir. Bugün buradaki örgütümüzün gözündeki heyecanı görüyorum. Bu heyecan yarın seçim olsa hazır olduğunuzu gösteriyor” dedi.

 Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise konuşmasında şunları söyledi:

“Sosyal demokratların her yaptığı toplantı bir eğitim toplantısına dönmek zorunda. Bu akşam da burada konuşacak arkadaşların aynı şekilde hep yarına yönelik neler yapılması gerektiğini anlatacaklar. Anlatmak zorundayız. Çünkü Türkiye’nin Cumhuriyet Halk Partisi’ne ihtiyacı var. Her bir alanda ihtiyacı var. Bugün herkesin CHP’ye ihtiyacı var. Bir meclis üyesi arkadaşımızın dediği gibi aslında AK Parti’nin de CHP’ye ihtiyacı var. Bütün belediyelerin CHP’ye ihtiyacı var. Yaşamın her alanında Diyarbakır’ından İstanbulu’a kadar akla ne gelirse, hatta Suriye dahil olmak üzere herkesin CHP’ye ihtiyacı var. Aklı selime, yaşamı iyi analiz edenlere ve de gerçekten içinde, özünde, fikrinde barış olanlara ihtiyacı var. Onlar da sizlersiniz, bizleriz.”

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ise şu şekilde konuştu:

Belediyesi bizde olan ilçeler arasında ilk seçim startını verdiğimiz ilçe Sarıyer oldu. İlçe Başkanımızı tebrik ediyorum. Bugün seçim olsa bizde olmayan 6 ilçenin belediyesini alıyoruz görünüyor. 14 belediyemiz var. 6 belediye ile birlikte İstanbul’u ve Türkiye’yi bunlardan kurtaracağız” dedi. (Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam)





Editör: Haber Merkezi