BAKIRKÖY- CHP Bakırköy İlçe Başkanı Selçuk Biber, Mimarlar Odası Trakya Bölge Temsilciliği Başkanı Mustafa Fazlıoğlu, Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, mahalle muhtarları, bazı meclis üyeleri ve az sayıda çevre vatandaşında katılımıyla düzenlenen basın açıklamasında konuşan Milletvekili Akif Hamzaçebi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “İstanbul’a dikey yapılaşmaya dur demeyerek ihanet ettik” sözlerine atıfta bulunarak, “Değişen bir şey yok. Hız kesmeden ihanete devam ediyorlar”dedi.

‘SÖZDE ‘DEĞİŞİM’ DİYORLAR’

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından askıya çıkartılan imar planı değişikliğini geri çekmelerini beklediklerini ifade ederek sözlerini sürdüren Akif Hamzaçebi, Zeytinburnu sahilinden başlayarak, Bakırköy, Ataköy sahiline kadar gelen yapılaşmaya dikkat çekerek, “Özeleştiri mahiyetinde cümleler sarf ederek, sözde değişim sinyali veriyorlar. Yeşilyurt’ta deprem toplanma alanı ola, tek yeşil alanını imara açarak, halkın sahile ulaşacakları tek noktayı da yok ediyorlar” diyerek devam etti.

‘YANLIŞTAN DÖNÜLMELİ’

31 dönüm alanın kot farkıyla 60 metrelik otel yapımına olanak sağladığını söyleyen Hamzaçebi, “Adını yeşilden alan Yeşilyurt’un sahile açılan tek yeşil alanını halkın kullanımına kapatırlarken rüzgâr koridorlarını da engelleyerek betonlaşmanın etkisiyle iklim değişikliğine sebep oluyorlar. Ondan sonra da geçtiğimiz Temmuz ayında olduğu gibi 2 tane sel felaketi oluyor. Ayrıca burası bu bölgenin deprem toplanma merkezidir. Yapılan bu yanlıştan en kısa zamanda dönülmesini bekliyoruz” diyerek konuşmasını tamamladı.

‘MAHKEMEYE BAŞVURDUK’

Basın açıklamasında söz alan Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ise imar plan değişikliğinin iptali için mahkeme başvurduklarını belirterek, gerekli davaları da açtıklarını söyledi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının kamuya ait yerleri, kamuya vermesini beklediklerini belirterek, kararın yeniden gözden geçireceğini ümit ettiğini belirtti. Basın açıklamasına ilçe örgütü ile birlikte katılan CHP Bakırköy İlçe Başkanı Yüksek Mimar Selçuk Biber, özellikle 2002 yılından sonra halka ait kamu alanlarının imara açılmasından yana duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, Cumhuriyet Halk Partisi olarak, ilçe ve belediye olarak, yapılan yanlış planlamanın karşısında olacağız” dedi. Yeşilyurt Mahalle Muhtarı Sedat Mumcuoğlu, halkın ortak kullanımında olan bu yeşil alana sonuna kadar sahip çıkacaklarını söyledi. Önceki gün de aynı yerde Milletvekili Gürsel Tekin’de, sessiz sedasız bir basın açıklaması yapmıştı.

Selvi Sarıtaç / Mahmut Erdinç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi