İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanı Opr. Dr. Cengiz Tamer’le yönetim kurulu üyeleri, bugün öğle saatlerinde İş Bankası Sarıyer Şubesi’ne giderek, Akşener’in hesabına belli miktarlarda havale yaptılar.

İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanı Opr. Dr. Cengiz Tamer, ilçe yöneticileri ve çok sayıda Sarıyerli, İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener’in seçim kampanyasına destek kapsamında hesabına para yatırdı.

GERDANLIĞINI BAĞIŞLADI

Bankaya gelenler arasında elindeki tek birikimi olan gerdanlığı Meral Akşener için İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanı Opr. Dr. Cengiz Tamer’e veren Hülya Koç da vardı. Akşener’in hesabına para yatırdıktan sonra açıklama yapan Koç, “Genel Başkanımızın katıldığı bir televizyon programında söylediklerinden sonra seçimde haksızlığın olduğunu gördüm. Açıkçası çok üzüldüm. İlçe teşkilatına gelerek tek birikimim olan gerdanlığımı bağışladım” dedi.

Gerdanlığın satılarak paraya çevrilmediğini belirten İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanı Cengiz Tamer ise, “İlçe teşkilatımızda toplantı yaparken Hülya Hanım geldi ve elindeki ziynet eşyasını bağışlamak istediğini söyledi. Fakat biz bunu bozdurmadan satın alacağımızı ve gerdanlığı orijinal haliyle Genel Başkanımız sayın Meral Akşener’e kendisinin vermesini istedik. Bu tür olaylara sıkça rastlıyoruz. Mitinglerde bileziğini çıkarıp verenden tutun da, günlük kazandığı paranın üçte ikisini bağışlayana kadar, bu ülkenin geleceği için insanlar fedakarlıklarda bulunuyor”  dedi.


Öte yandan yasaya göre hazine yardımı son genel seçimlerde yüzde 3 oy alan partilere yapıldığından, İYİ Parti grup kurmuş olsa bile 24 Haziran seçimleri için meclisteki diğer partilere devlet tarafından yapılan seçim yardımından yararlanamıyor.

Tuncay Dağlı- Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi