İSTANBUL- Sözlerine 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nün kutlayarak başlayan CHP İstanbul İl Başkan Adayı Canan Kaftancıoğlu konuşmasında, “ Tüm katledilen gazetecileri de anıyorum. Bu havasız salonda durum tespiti yapmak için değil birlikte neler yapabileceğimizi anlatmak için buradayım. Ahmet Şık'ın dediği gibi hakikati söyleyenlerin sustuğu bir dönemden geçiyoruz ve bunu nasıl aşacağımızı konuşacağız. Adaylığa talibim Mustafa Kemal Atatürk'ün yol arkadaşları, tek adam rejiminden ülkemizi kurtarmakla, ülkemizle İstanbulla, çocuklarımızın geleceği ile ilgili. Bu kadim kent hem kimliğine layık bir yönetime kavuşmalı hem de Türkiye'nin demokrasi ve cumhuriyet mücadelesinin öncülüğünü yapmalıdır ve en önemli görev bizlere düşmektedir” dedi.


‘SÖYLEMDE KALMAYACAĞIZ’

Kaftancıoğlu devamında, “Mesele memleketse koltuklar teferruat, o koltuklara oturmak için değil olması gerektiği için bu göreve talip oldum. Sayın Cemal Canpolat'ın söyledikleri her cümleye katılıyorum. Ben bu söylenenleri sadece söylemde kalmayıp hayata geçirmek için adayım. Örgütümde de memleket yanarken küçücük hesaplar peşinde koşanlar yerine alın terini, liyakatı, mücadeleyi ön plana çıkarmak için adayım. Hep birlikte inanarak kurduğumuz cümlelerin gereğini yapmak için adayım” diye konuştu.



‘DEDİKODU YAPMAYACAĞIZ’

“Gereken, yapmak için birlikte emhal olmamız gerekli bunu dedikodu ile değil işimizle var oldukça yapacağız” diyen Kaftancıoğlu, “Oturduğumuz koltuklarda çamurdan olsun ama benden olsun diyerek adam önermediğimizde yapacağız. Partimizin teamüllerini hatırladığımızda bunu yapacağız. Örgütlü mücadeleye inananlarla yürüdüğümüzde bunu yapacağız. Mesele memleketse gerisi teferruat diyen arkadaşlarımızla yapacağız. Ben bu adaylık sürecine bana inananlarla yola çıktım” dedi.

‘SİZLER BİR ARAÇ DEĞİLSİNİZ’

Delegelere seslenen Canan Kaftancıoğlu, “Sizler ne benim ne sevgili Cemal başkanımın o koltuğa gelmesi için bir araç değilsiniz. Siz her şeyden önce bu partinin emekçisi yoldaşı ve çalışanısınız. O nedenle kendilerini araç gibi görmek isteyen ya da bunun böyle olmasına izin veren delege arkadaşlarımın kendi hür iradelerini kendilerine teslim etmelerini istiyorum. Delege olmadığınızda benim için yine kıymetli olacaksınız. Söz çok ama hakikaten sözün bittiği dönemlerde yaşıyoruz. Artık kendimiz için değil ülkemiz için mücadelenin hazırlığını yapmalıyız. Kongre bitince yeni bir dönem başlayacak. Arkamda duran bir kişi bile olsa benim İstanbul'da 39 ilçe başkanım olacak kongre bitince de 39 ilçenin başkanı olmaya kararlıyım. İstanbul'u kazanmak için adayım” şeklinde konuştu.

‘PARTİLİLERİ UYARDI TEPKİ GÖRDÜ’

Açıklama sırasında ‘Mikrofonda olan arkadaşı dinlememiz gerekli. Biraz sessiz olun. Yapacağımız ilk iş partimizin unutulan bu kültürünü yeniden hatırlatmak olacak’ diyen Kaftancıoğlu’nun bu uyarısına şaşıran partililer, ‘Daha başkan olmadan azarladı’ şeklinde tepki gösterdiler.

 Fidan UĞUR-Kent YAŞAM

Editör: Haber Merkezi