Mazbatasını aldıktan sonra Küçükçekmece Belediye Binası önünde binlerce vatandaşla bir araya gelen Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, birlik ve beraberlik mesajı verdiği konuşmasında, çalışan hiç kimsenin işiyle ilgili bir kaygısının olmaması gerektiğini vurguladı.

“Bizler Küçükçekmece’yi hep birlikte kazandık, hep birlikte yöneteceğiz” diyen Çebi, adaylık sürecinde kendisine destek veren herkese teşekkür ederek, oy veren vermeyen herkesin başkanı olacağını söyledi. Bu süreçte kendisini hiç yalnız bırakmayan eşine ve ailesine ayrıca teşekkür eden Kemal Çebi, “Biz artık kocaman bir aile olduk” dedi.

Küçükçekmece Belediye Binası önünde yapılan mitinge binlerce vatandaş katılırken, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akkün, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Bozcaada Belediye Başkanı Hasan Can Yılmaz ve çok sayıda Milletvekili de katıldı.

Ekrem İmamoğlu son noktayı koydu: ''Mazbatayı halk verdi !''

Mitinge katılarak öncelikle Küçükçekmece Belediyesi’ni Cumhuriyet Halk Partili belediyeler zincirine ekleyen Kemal Çebi’yi kutlayan İmamoğlu,  Küçükçekmece’nin sosyal belediyecilikle yönetileceğinden kimsenin endişesi olmaması gerektiğini söyledi.

Mitinge eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte katılan Ekrem İmamoğlu, ''Başkanımıza hayırlı olsun. İstanbul'un 2 büyük ilçe belediye başkanımız da burada. Birisi Küçükçekmece, diğeri Esenyurt. Kemal Çebi, Kemal Bozkurt. İki Kemal'in arasında, İstanbul adına bütün iyi dileklerimizi tuttuk'' dedi.

İmamoğlu’nun miting konuşmalarından bazı satır başları;

Çok güzel işler başaracağız. Kadını, erkeği, genci, çocuğu ile bu demokrasi sürecine sunduğunuz katkıyla, İstanbul'un en büyük ilçelerinden biri olan Küçükçekmece'de bambaşka mutlu, huzurlu bir dönemi başlatıyorsunuz.

BÜYÜKÇEKMECELİ’LERİN ONURUYLA OYNUYORSUNUZ

Hasan Akgün başkanımız burada. Büyükçekmece'de, dün akşam TV'de anlattım, bazı mesajlar verdim. ''Yapmayın, ayıp ediyorsunuz'' dedim. 350 bin Büyükçekmeceli'yi rencide ediyorsunuz, onların onuru ve gururuyla oynuyorsunuz. Büyükçekmeceliler'in. 25 yıllık başkanlarıyla kurduğu bağa zarar vermek istiyorsunuz ama veremezsiniz. Emniyet mensuplarımızı da rencide ediyorsunuz. Türkiye'nin tarihinde görülmemiş şeyler yapıyorsunuz. Kapı kapı gezip, insanlara tespit soruları soruyorsunuz. Seçim bitmiş, mazbatayı vermişsin ve vatandaşı rahatsız ediyorsun. Kim için? ''Ben seçilmedim'' diye ağlayan bir adam için. Bir de utanmadan, arlanmadan diyor ki, ''11 bin, hatta 20 bin seçmen hareketi''. Matematiğe inanın. Haziran 2018 ile 31 Mart 2019 arasında, 2 bin 300 civarında seçmen farkı var. Mevcut belediye başkan adayı, kendi çevresinde ne kadar insan varsa, Büyükçekmece'ye naklettirmiş. O kadar samimiler ki, hepsi aynı adreste, aynı kapı numarasında. İşin şakası bir yana, bu kadar yalan, dolan, ayıp üzerine kurulu bir sistemle, halkın oy verip seçtiği belediye başkanlığını elinden almaya kimsenin gücü yetmez. Buna ne vicdan ne ahlak yetmez. Hiç kimse hesap veremez.

Editör: Haber Merkezi