FETÖ soruşturmaları çerçevesinde tutuklanan Erkan Karaaslan’ın geçmiş yıllarda birçok belediyenin yanısıra Sarıyer Belediyesi’ne de danışmanlık hizmeti verip, bu kapsamda ihale almış olması, Sarıyer Belediye Meclisi’nde AK Parti ile CHP grubunu bir kez daha karşıkarşıya getirdi.



Sarıyer Belediye Meclisi’nin bugünkü toplantısı başından sonuna kadar gergin geçti. Belediye Başkanı Şükrü Genç’in engellilere verilen bir yemekte olması nedeniyle katılmadığı toplantıyı CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz’le AK Parti ilçe Başkanı Salih Bayraktar da izledi.


Gündem dışı yapılan konuşmalar sırasında daha önceki toplantılarda Erkan Karaarslan’ın Sarıyer Belediyesi ile ne tür bir ilişki içinde olduğunu soran AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Çelik, bugünkü toplantıda da aynı konu üzerinde konuşup, soru önergesi vermek istedi.



AK PARTİ’Lİ NURETTİN ÇELİK SORU ÖNERGESİ VERDİ

Ancak Meclis Başkanvekili Hüseyin Coşkun, Karaarslan’ın ülke genelinde çok sayıda belediyeye danışmanlık yapmış biri olduğunu, geçmişte Sarıyer Belediyesi’ne de danışmanlık yaptığını ancak konunun yargıya intikal etmiş olması nedeniyle üzerinde tartışma ve değerlendirme yapma yerinin meclis olmadığını söyledi ve konuşmaya engel oldu. Bunun üzerine Çelik yorum yapmaktan vazgeçip, Karaarslan’ın Sarıyer Belediyesi ile olan ilişkisini ve tutuklandıktan sonra da ona ait şirketlere ödeme yapılıp yapılmadığını soran bir önerge verdi.



CHP İLÇE BAŞKANI SALONU TERK ETTİ

Bu arada AK Parti’li Nurettin Çelik’in belediyeyi itham eden konuşması sırasında CHP meclis grubu ile salonda dinleyici olarak bulunan CHP Sarıyer İlçe yöneticilerinden tepki geldi. CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz, Çelik’e, “memleketi batırdınız” diyerek, salonu terketti.
Bu sırada Nurettin Çelik bazı yerel basında Erkan Karaarslan’la ilgili çıkan haberleri dayanak yapıp, Sarıyer Belediyesi’nde, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma yapıldığını iddia etti ve bir soruşturma dosyası numarası verdi. Çelik ayrıca mali işlerden sorumlu Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Tok’a da, Erkan Karaarslan’a yapılan ödemeler konusunda eleştiride bulunup, “sen de para vermeseydin, paranın başında sen duruyorsun” dedi.



BAŞKAN YARDIMCISI TOK SORUŞTURMANIN İDARİ OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Bunun üzerine CHP’li Tok cevap vermek amacıyla geldiği kürsüden yaptığı konuşmada soruşturmanın İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından yapılmadığını, İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından idari bir soruşturma gerçekleştirildiğini belirtti. Tok bugüne kadar belediyede müfettişler tarafından çok sayıda inceleme yapıldığını hiç birinde olumsuz bir durumla karşılaşılmadığını da söyledi. Tok ayrıca İçişleri Bakanlığı'ndan gelen resmi yazı doğrultusunda Erkan Karaaslan'la tüm ilişkilerin kesilip, mevcut bir ihalesinin de iptal edildiğini, yapılan ödemelerin de geçmiş aylarda olduğunu belirterek, “Bu tür olaylarla ilgili olarak peşin yargıda bulunulmayalım. İleride pişman olunacak davranışlardan kaçınalım ve aceleci davranmayalım” dedi.



CHP’Lİ ZEYBEK: KARAARSLAN BİZDEN ÖNCEKİ YÖNETİME DE DANIŞMANLIK YAPMIŞ

Öte yandan CHP adına konuşan Grup Başkanvekili Gökan Zeybek de, Erkan Karaarslan’ın ülke genelinde hem CHP hem de AK Parti’li belediyelere danışmanlık hizmeti verip, ihaleler alan biri olduğunu belirterek, “Karaarslan yalnızca bizim dönemimizde değil daha önce başkanlık yapmış AK Parti’li Yusuf Tülün döneminde de Sarıyer Belediyesi’ne danışmanlık hizmetleri veren bir mali müşavirdir. Kamuoyunun bu konuda doğru bilgilendirilmesi gerekir” diye konuştu.
Tuncay DAĞLI-Kent  Yaşam






 
 
Editör: Haber Merkezi