İSTANBUL-Bilindiği gibi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) il  kongresi  geçtiğimiz Cumartesi günü Bostancı Kültür Merkezi’nde partililerin yoğun katılımı ile gerçekleşti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı kongre büyük bir heyecan ile gerçekleşirken, seçimi yeniden kazanılacağı kesin gözü ile bakılan mevcut il başkanlığı görevini sürdüren Cemal Canpolat’ın rakibi Canan Kaftancıoğlu’na karşı 7 oy farkla kaybetmesi çeşitli iddiaları da beraberinde getirdi. Bu iddiaların en güçlüsü ise İstanbul İl Örgütü’nün artık değişimden yana olduğu ve bu anlamda seçime kadar Canpolat’a oy vereceği bilinen bazı isimlerin seçim günü oyunu Kaftancıoğlu’ndan yana kullanması oldu.

ÇATALCA KAFTANCIOĞLU DEDİ

CHP İstanbul Örgütü bu iddialar ile çalkalanırken özellikle kongrede Cemal Canpolat’tan yana tavır alacağı bilinen Çatalca ilçe örgütünden bazı isimlerin seçim günü karar değiştirerek oyunu Kaftancıoğlu’ndan yana kullandıkları iddia edildi. 4 oy ile Kaftancıoğlu’na destek veren Çatalca İlçe Örgütü içerisindeki en güçlü isimler ise Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve İlçe Başkanı Halil Gök.

‘KİMSE SİYASETİ KÜÇÜK GÖRMESİN’

Konu ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Kara ve Gök yaptığı açıklamalarda “İstanbul’un bir değişime ihtiyacı vardı. Bizler de oyumuzu değişimden yana kullandık. Çok önemli bir seçimdi. Biz 15-20 arası bir fark bekliyorduk ama yedi fark oldu.  Yani düşünün biz Çatalca’da dört delege farklı oy kullansak seçim farklı olacaktı. Bu yüzden kimse siyaseti küçük görmesin” dediler.

‘KARARIMIZI BİR GÜN ÖNCE BELİRLEDİK’

Çatalca İlçe Başkanı Halil Gök sözlerinin devamında, “Biz seçim sürecinde doğal olarak yakınımızdaki Büyükçekmece, Silivri, Beylikdüzü, Arnavutköy olmak üzere beş ilçe ile çok yakın diyalog içinde bulunduk. Önümüzde çok önemli seçimler var. Tercihimiz tek aday olmasıydı ama olmadı. Tabi bizler bu süreçte belediye başkanlarımız olsun, ilçe başkanlarımız olsun, sürekli hem birbirimiz ile hem genel merkez ile yakın temas halindeydik. Kendi başımıza bir karar almıyoruz.  Çatalca olarak biz kararımızı seçimden bir gün önce akşam netleştirdik.  Akşam saatlerinde Cem Başkan ile bir durum değerlendirmesi yaptık ve tercihimizi belirledik. O akşam da Canan Hanımın ofisine ben gittim kendisiyle görüştüm kararımızı bildirdim” dedi.

“KIRGINLIK YOK”

Size tepki geldi mi diye sorduğumuz soruya Başkan Gök “Bu demokratik bir seçimdir, bir yarıştır. Kimsenin bize kırgınlığı yoktur. Diğer ekipte kazanabilirdi. Her şey farklı da olabilirdi. Onlar bizim arkadaşlarımız ve hep öyle kalacaklar. Bundan sonraki kavgamız ve mücadelemiz 2019'a odaklanmak olacaktır” ifadelerini kullandı.

Senay BADUR- Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi