İSTANBUL-  CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında adaylığını açıklayan Ağırman, adaylığı ile ilgili konuşmasında, “Ülkemiz her geçen gün yasaklarla, baskılarla, korkuya ve karanlığa adım adım götürülmekte, çağdaş olan ne varsa yok etmek isteyen örgütlü bir karanlık Cumhuriyet devrimi ve kazanımlarını karanlık bir tünelde boğmaya çalışmaktadır. Bu karanlık güçleri destekleyen ve onların eylemlerini örgütleyen dış odakların hedefi ise korkutulmuş, sindirilmiş ve apolitik bir toplum yaratmaktır. Bu ülkenin kadınları olarak bizler, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerinden, Cumhuriyetin kuruluş felsefesinden sorunu olan bu anlayışa karşı sessiz kalmamız beklenemez” ifadelerini kullandı.

‘BOYUN EĞMEYECEĞİZ’

Ağırman açıklamasının devamında, “Ülkemize reva görülen ortaçağ karanlığı karşısında oturup beklemeyeceğiz. Tüm toplumu saran gericilik ve çürümeye, toplumun üzerine çöken ağır atmosfere, OHAL rejimine her alanda uygulanan baskı ve yıldırma politikalarına boyun eğmeyeceğiz. Ülkemizin geleceği ve sorunlarımızın çözümü baskıcı diktatör rejimlerinde değil, hukukun üstünlüğünden, laik yaşamın korunmasından, sosyal adaletin sağlanmasından ve demokrasinin egemen kılınmasından geçmektedir” dedi.

‘KADIN MÜCADELESİNİ YÜKSELTECEĞİZ’

Ağırman devamında, “Biz kadınlar, emekleri, bedenleri ve yaşamları üzerinde giderek artan baskıya karşı direnmeye, karanlığa karşı aydınlığı, savaşa karşı barışı savunmaya eşitliğin, özgürlüğün, kısaca başka bir dünyanın var olduğunu bir kez daha haykırmaya, kadın mücadelesini yükseltmeye devam edeceğiz. Gün özgürlükçü ve bağımsızlıktan yana olan herkesin dayanışma içinde omuz omuza vererek tek yürek olma günüdür. Gün, farklılıklarımızı değil, ortak noktalarımızı güçlendirerek ülkemize ve geleceğimize sahip çıkmak için akıllarımızı birleştirerek elimizi taşın altına koyma günüdür” diye konuştu.

‘YOLDAŞLIĞINIZA TALİBİM’

Ağırman sözlerinin sonunda, “Bu noktada sorumluluktan kaçılmayacağını düşündüğüm ve sessiz kalmanın bizi her geçen gün karanlığa sürüklediğini gördüğüm için; Tüm inancım, umudum ve cesaretimle üyesi olmaktan sonsuz onur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi İl Kadın Kolları Başkanlığı’na adayım. Güzel ülkemi layık olduğu aydınlık gelecekle buluşturmak üzere eşitlik için, özgürlük için, barış için, adalet için, laiklik için mücadele eden siz sevgili kadın kardeşlerimin yoldaşlığına talibim. OHAL’de ve HERHAL’de dayanışma ve direniş ile inşa edeceğimiz güzel ve mutlu günlere olan inancımla sevgi ve saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

  FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi