Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Kadın Kolları Olağan Kongresi 27 Ocak 2018 günü Beşiktaş’ta bulunan Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.  CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkan Adayı Zeynep Daşkın, il binasında düzenlenen basın toplantısında adaylığını resmen açıkladı. Düzenlenen toplantıda sözlerine 24 Ocak’ta hain saldırı sonucu hayatını kaybeden Gazeteci Uğur Mumcu ve aynı tarihlerde hayatını kaybeden Gaffar Okan ve İsmail Cem’i anarak başlayan Taşkın, ‘Birlikte üretmek ve birlikte çalışmak için adayım’ dedi.

‘GELECEĞİN ÖNÜNÜ AÇACAĞIZ’

Daşkın konuşmasında, “Kadın önce insan, anne, eş, evlat ve kardeştir. Kadın evinde, işinde, siyasette, sendikada, STK’larda aklınıza gelecek her alanda gerçek bir emekçidir. Kadın mücadelenin ta kendisidir. Değişen dünyada ve yeni toplumsal koşullarda yeni haklar elde etmek için sürekli bir çaba içerisinde olandır. Haklarını ararken toplumun değer yargıları ile uğraşan, diğer yandan ise arkasından gelecek olan kadınların önünü açabilmek adına sürekli mücadele verendir” dedi.

‘BİZDEN SONRAKİLERE BİRŞEYLER BIRAKMAK İÇİN ADAYIM’

Sözlerini sürdüren Daşkın, “Kadına ve ülkemize yönelik tüm sorunların çözümünde en etkin yol siyaset mekanizmasıdır. Kadınlarımızın kendi kaderleri ile birlikte ülke kaderinde de söz sahibi olabilmelerinin yolu siyasette ve her alanda hakları için mücadele etmelerinden geçmektedir. Bizden sonrakilere bir şeyler bırakabilmek amacı ile nerden başlamak gerekiyorsa oradan başlamak için adayım” diye konuştu.

‘HEP BERABER KAZANACAĞIZ’

Daşkın sözlerinin sonunda, “2019’un ülkemiz için bir kırılma noktası olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu ülkenin kurtuluşunun da CHP iktidarında geçtiğini de biliyoruz. Öyleyse alana inip evlere tek tek girme vaktimiz çoktan geldi. Herkese dokunup partimizi anlatacağız. İkna edeceğiz, etmek zorundayız. Bunları nasıl mı yapacağız? Bizlere güvenin. Ben sizlerle birlikte çok şey başaracağımıza inanıyorum. Bizler verilecek yetkiye tüm samimiyetimizle hazırız. Canı gönülden inanıyorum ki var gücümüzle çalışacağız ve başarılı olacağız, çünkü bu memleket bizim” ifadelerini kullandı.

FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi