Başbakan; Recep Tayyip Erdoğan’ın Ak Partili Belediye Başkanları ile yapmış olduğu istişare ve tanışma toplantısına katılmak için Ankarada bulunan, Kars, Arpaçay Belediye Başkanı Çetin Altay; Yaşam gazetesi adına yaptığıız söyleşide şunları söyledi. 20 yıla aşkındır Arpaçayda esnaflık yapmaktayım. Bağlı Bulunduğum Partim beni ilçemden aday göstermiş, halkımızda bizleri bu kusal göreve layık görmüştür.
“1927 Kuruluş tarihli bir Belediye’nin Başkanı olmaktan onur ve gurur duyuyorum”.
Öncelikle ben,arkadaşlarım ve teşkilatım adına;Kuruluşından bu güne, Belediye Başkanlarıma, İlçemize yapmış olduğu hizmetlerden ötürü; ölenleri saygıyla ve rahmetle anarken, hayatta olan arkadaşlarıma çok teşekür ediyorum. Bizlere bu kutsal görevi layık gören; tüm Arpaçay halkına sonsuz sevgi ve saygılarımı sunarım.
Öncelikli hedefimiz; güzel ilçemiz Arpaçayın sorunlarını giderebilmek adına arkadaşlarımızla bu yola koyulduk. “Belediyemizi zor ve sıkıntılı bir dönemde devraldık”.Belediyemizin mevcut imkanları belli ve kısıtlı. “Bizler bu sorunların arkasına kesinlikle sığınmıyoruz”.Ben ve ekip arkadaşlarım, Belediyemizin özkaynaklarını kullanarak daha iyi hizmet götürmeyi görev sayarak bu yola koyulduk. Bununla ilgili ilçemizde bazı çalışmalarımız sürdürmekteyiz.Genel merkez kordinasyonunda hibe proğramlarına gerekli müracatlarımızı yaptık. %60-%50 hibe destekli kaynak aktarımı başvurumuz,ilgili mercilerle yaptığımız bir dizi çalışmlarımız mevcuttur. Aynı doğrultuda bazı Belediyelerle ilgilide bir takım öngörüşmelerimiz oldu. Buna örnek olarak, bölgemize yardım ve hizmetleriyle bilinen,İstanbul Esenyurt Belediyesiyle yapmış olduğumuz öngöşmelerde gerekli yardımları yaptı daha’da yapacaklarını söyledi. Bu vesileyle buradan başta Belediye Başkanımız; Sayın Necmi Kadıoğluna, Başkan yardımcısı;Sayın Gazaffer Karakaş’a ilçemize yapmış olduğu hizmet ve desteklerden ötürü çok teşekkür ediyorum.
Bizler yatırım ve projeler kapsamında daha önce Ankarada, yapmış olduğumuz bir dizi çalışmalarda bizleri bir an olsun yanlız bırakmayan; başta Kars Milletvekilimiz; Ahmet Aslan ve Yunus Kılıç İl ve İlçe Başkanlarıma ve teşkilatıma sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Sayın vekillerimizle birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızda yaptığımız müracatta bir adat yol süpürme aracı İhalesi yaptırdık ve çöp konteynir parasını aldık.
Sayın vekillerimizle birlikte hazırlayıp, Turizim Bakanlığına sunduğumuz projede; İlçemizin tarihsel ve kültürel özelliklerini ön plana çıkararak, turizimde öncelikli İlçeler statüsü proğramına aldırmayı palanladık ve gerekli projeyi Bakanlığımıza sunduk.
“Arpaçay kendi hayvan pazarına kavuşacak”
Kars, Ardahan, Artvin “AKAK” Kalkınma projesi kapsamında Arpaçay ilçemize hayvan pazarı projesini hayata geçirmeği planlıyoruz. Bununla ilgili gerekli altyapı çalışmalarımız sürdürmekteyiz. Arpaçay İlçemizin giriş ve çıkış yollarının yapımıyla ilgili gerekli çalışmaları başlattık. Devlet eliyle çeşitli yatırımlar devam etmektedir. Bununla bereber; 2014 te açılışı yapılacak olan 12 Yataklı hastanemiz ve imam hatip lises yapım çalışmaları var. Son olarak malumumuz; 8 ay çetin kış ikliminin hüküm sürdüğü bölgemizde, ilçemiz adına yapmış olduğumuz müracatta, genel anlamda ilçemize yakacak yardımlarının yapılmasını başvurumuzu ilgili makamlara başvuruda bulunduk.
Buradan bizleri yakınen takip eden değerli basınımızın önde gelen isimlerinden olan; Yaşam Gazetesine ve bölgemize basın aracılığıyla yapmış olduğu hizmetlerden ötürü, Suat İncedere’ye çok teşekkür ediyorum.
İsatanbul, Arpaçay Okçuoğlu Köyü Dernek Başkanı Birol Altay ise; özel işleri nedeniyle Anlarada bulunuduğunu ve aynı zamanda Arpaçay Belediye Başkanı Çetin Altay’la aynı köylü ve amcaoğlu olduğunu söyledi. Dernek Başkanı Birol Altay; Bizler Arpaçaydan gelerek Esenyurta yerleştik. Arpaçay Belediye Başkanımız Çetin Altay ile Esenyurt Belediye Başkanımız Necmi Kadıoğlu arasında bir dostluk ve kardeşlik köprüsü oluşturduk. Bu iki dost ve kardeş Belediye bundan sonraki süreçte babayurdu olan Arpaçay ilçemize daha kalıcı hizmetler getireceğine inanıyorum. Bizler Dernekneşlemin amaçlarından biri olarak, hem doğmuş olduğumuz topraklara hizmet götürmek, hem yaşadığımız bölgede hizmet etmek amaçlı görev aldık.
“İstanbul Sefaköy Okçooğluköyü Derneği; hizmet binasına kavuşuyor” Derneğimiz 2000 yılında kurulu 14 yıllık bir dernektir. Ben ve arkadaşlarım göreve geldikten sonra bazı hedefler belirledik. Bu hedefler arasında, derneğimizin bir yeri olsun istedik. Açılışını Ramazan Bayramaından sonra yapacağımız 160 m2 yer aldık. Bundan sonra üyelerimiz ve hemşerilerimiz düğün, matem ve her türlü etkinliğini gerçekleştireceği bir yere kavuştu. Ben ve yönetimde bulunan arkadaşlarım adına; Köyden kaz göndererek bizlereden desteklerini esirgemeyen Okçuoğlu köylülerime ve burada bulunan bütün hemşeri ve üyelerime sonsuz sevgi ve saygılarımı sunarım dedi.

Suat İncedere/ Yaşam Gazetesi/ İstanbul
 
Editör: Haber Merkezi