1994-1999 yılları arasında Bahçelievler Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Bahçelievler İyi Parti İlçe Başkanı Av. Hamdi Karakaya "Daha iyi yaşamak için, daha iyi bir Türkiye için yola çıktık, zor dönemde ve zor şartlarda yola çıktığımızın farkındayız tek çözüm ve son şans olduğumuzun da bilincindeyiz milletimize inanıyoruz güveniyoruz. 80 milyonuz, çalışıyoruz, üretiyoruz ama paylaşamıyoruz,  adil olup adaleti sağlamak için, mazlumun ve haklının yanında ve zalimin karşısında olmak için, birlikte çalışmak birlikte başarmak için, aynı acıları paylaşmak, aynı ekmeği bölüşmek için, iyi bir Türkiye için varız ve milletimizin yanındayız. Gelin el ele gönül gönüle verelim, gücümüzü birleştirelim iyi Türkiyeyi inşa edelim" dedi. Karakaya uzun zamandır Bahçelievler’de ikamet ettiğini, ilçenin sosyal ve ekonomik sorunlarına vakıf olduğunu ve bu yüzden de ilçe başkanlığı görevine getirildiğini ifade etti.

Hareketimiz bir cesurlar hareketidir
İyi parti'nin kuruluş sürecine de değinen Karakaya, "İyi parti Türk milletinin içine düştüğü bu ihtiyaçtan kurulmuş bir partidir. Güçlü bir lideri, deneyimli bir kurucular kurulu var tabiki, ancak İYİ Partiyi Türk Milleti kurdu. Türk kadınları kurdu. Cesurlar kurdu. Partimiz bir kadın partisi değildir ama bir kadın hareketidir bir cesurlar hareketidir. Türkiyede bu kadar baskının olduğu, vatandaşın üzerinde bu kadar baskının oldugu, korkutulduğu bir dönemde cesurlar hareketinin başarıya ulaşacağına inanıyoruz'' dedi. 

Ana akım medya korkuya teslim olmuş durumda
Halkın bir çıkış yolu aradığını vurgulayan Karakaya, "Halk  Meral Akşener’i dinlemek, görmek istiyor ancak ana akım medya gazete ve televizyonlarında bize yer vermiyor. İktidar korkusu buna sebep. Ancak yerel medya bu konuda daha cesur. Ayrıca biz de bire bir insanlarla dialog kurarak bu işi anlatmaya, ifade etmeye çalışıyoruz. Türk milleti şu anda bir çıkış yolu aramakta. Alternatifsizlik diye halkımıza yutturulan, benden başka kimse bu işi yapamaz denen bir dönemde halkımız çıkış yolunu Meral Akşener’de gördü. Çünkü halkımız 28 Şubat döneminde İçişleri Bakanı olan Genel Başkanımız Sayın Akşener'in baskı ve tehditlere boyun eğmediğine gözleriyle, kulaklarıyla şahit olmuştu. Meclis Başkan Vekilliği yaptığı dönemlerde meclis idaresinde gösterdiği düstur, dirayet herkez tarafından malumdur" dedi

Adım adım iktidara yürüyoruz
"Önümüze türlü türlü engeller çıkarsalarda iktidar yürüyüşümüzü engellemeye güçleri yetmeyecek" diyen Karakaya sözlerini şöyle noktaladı; "Halkımızla Çanakkale'de bir araya gelmemizi engellemeye çalıştılar. Salonun elektriklerini kapattırdılar. Çankırı’da gene benzer vakalarla karşılaştık. İktidarın yarattığı bu korku ve baskı bizi yıldıramaz. Nitekim halkımızın tüm engellemelere rağmen yapmış olduğumuz toplantılara ilgisi muhteşem. Geçtiğimiz pazar günü gerçekeleşen İstanbul İl Başkanlığı kongremizde bunu bizlere ve halkımıza bir kez daha gösterdi. İktidara geliyoruz. İstanbulu da, Türkiyeyi de bu baskıcı zihniyetten kurtaracağız. Biz Türk siyasi hareketinde günlük aylık zamanlık çıkışlar değil, İstanbul’a ve Türkiyeye 10 yıl, 20 yıl, 30 yıl hizmet etmek için yola çıktık. Siyasi partiler yönetmek istedikleri toplumun hizmetkarlarıdır. Bizlerde ilçe Başkanları olarak, il ve ilçe yöneticileri olarak, bu millete hizmet için yola çıktık. Bundan da hiç kimsenin baskısıyla korkmasıyla yada üzerimize gelmesiyle korkmayız."
Elizan Altunufağı / Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi