Öncelikle “Kınalı Ada Platformu Üyesiyim” diyen herkese Medicana Kadıköy Şubesi’nin tahliller dahil yüzde 20 indirim yapacağı müjdesini veren Çetinkaya, beraberindeki sağlık heyeti ile birlikte Kınalı Ada’da oluşturulabilecek bir sağlık noktası için çalışma yaptıklarını söyledi.

Adalar’da yıllardır dile getirilen sağlık sorunuyla ilgili çalışmalarda aktif olarak yer aldığını belirten Nurhan Çetinkaya, acil müdahale gerektiren durumlarda yaşanan ciddi sıkıntılar nedeniyle de sağlık sorununun gündemden düşmediğini söyledi.

Yaz sezonunda kış aylarına oranla ciddi bir nüfus artışı olduğunu ve sağlık sorununa çözüm bulunursa, adada yaşayan vatandaşların kış aylarında da adayı terk etmeyeceğini söyleyen Nurhan Çetinkaya, Medicana Kadıköy Sağlık Gurubu ile birlikte Kınalı Ada’yı pilot bölge seçtiklerini ve zamanla diğer tüm adalarda, ana karaya gitmeden 12 saat sağlık hizmeti alınacak bir yapı oluşturmak için alan çalışması yaptıklarını söyledi. 112 acil servis ve muhtar dahil ilgili kişilerle görüştüklerini belirtti.

Konuyla ilgili Medicana Kadıköy Sağlık Gurubu adına konuşan Dr. Yalçın Gürsoy Yıldırım, Anadolu yakasının en donanımlı hastanesi olarak, adayla ilgili donanım ve alt yapıyı incelediklerini ve en kısa zamanda yapacakları çalışmaları da paylaşarak kamuoyuna duyuracaklarını söyledi.

Editör: Haber Merkezi