3 Aralık “Dünya Engelliler Günü” nedeniyle yaptığı açıklamada, engelli insanlarımızın sorunlarına dikkat çeken CHP’li Dr. Cengiz Alp, “Engelli olduktan sonra sorunlara çözüm arıyoruz. Ama sorunun ortaya çıkmamasına yönelik yani koruyucu hizmet üretmekte gerekli tedbirleri yeterince almıyoruz” dedi.


2015’teki genel seçimde CHP 2. Bölge’den milletvekili aday adayı olması beklenen Op. Dr. Cengiz Alp, toplumu oluşturan bireylerin sorunlarıyla yakından ilgilenirken, engelli vatandaşlarımıza da özel yakınlık gösteriyor.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde gerçekleştirilen etkinliklere katılıp, engellilerle birlikte olan Dr. Cengiz Alp, işletmeciliğini yaptığı Sarıyer Kliniği’ndeki odasında da engelli bir genci konuk edip, sorunlarını dinledi.

Dr. Alp, yaptığı açıklamada da engelli sorunlarına dikkat çekerek şunları söyledi:

“Ülkemizde yaklaşık 10 milyon engelli kardeşimiz var. Bu rakam nüfusun neredeyse onda biri. Her evde bir engelli mevcut. Aileleri ile beraber 25-30 milyon insanımızı etkileyen somut bir gerçek var. Engelliler, bizim ortak değerimiz ve toplumumuzun en öncelikli sorunudur. Bu soruna gerçekçi yaklaşmak, çözüm üretmek zorundayız. Siyaset toplumun önemli sorunlarına çözüm üretme sanatıdır. Engelliler siyaset malzemesi yapılmamalı. Siyaset zamanı, seçim zamanı değil, çok daha öncelerinden, hayatın başlangıcından sonuna kadar bu sosyal sorunun gerçekçi bir biçimde masaya yatırılması zorunludur. Engelli kardeşlerimize üzülerek ve acıma duygusuyla yaklaşmak kesinlikle doğru bir yaklaşım tarzı değil. Onlara, direnç vererek, yaşama gücü vererek ayakta tutmalıyız” dedi.

“KORUYUCU HİZMET ÜRETMELİYİZ”

“Engelli olduktan sonra sorunlara çözüm arıyoruz. Ama sorunun ortaya çıkmamasına yönelik yani koruyucu hizmet üretmekte gerekli tedbirleri yeterince almıyoruz” diyen Dr. Cengiz Alp şunları söyledi:

“Bakın bu çok önemli bir nokta. Hamilelik döneminden itibaren, insan hayatını mercek altına almamız lazım. Doğumsal engellileri önlemek artık gelişmiş tıbbın içinde mümkün, bunu yapabiliriz. Trafik kazalarını azaltmak mümkün, devlet trafik kazaları için önemler alıyor ve daha fazla alabiliriz. En önemli engel üreten nedir, savaştır. Toplumda savaşlar, binlerce çok ağır engelli üretiyor. Engelli toplumların savaş gazileri var biliyorsunuz. Ülke içinde yaşanan terör eylemleri sırasında yaşamları alt üst olmuş çok genç insanlarımız var. Bütün bunların olmaması için engellilerinde siyaset içinde düşüncelerini özgürce söyleyebilecekleri bir topluma ihtiyacımız var. Siyaset kurumuna ihtiyacımız var. Düşünceleri özgürce söylemek de yetmiyor aslında. Onların hayatlarını kolaylaştıracak, özgürce hareket edebilecekleri ortamları sağlamak, organizasyonlar yapmak lazım.”

“ENGELLERİ KALDIRMAK OLMAZSA OLMAZIMIZ OLMALI”

“Benim en önemli kimliğim, doktor kimliğimdir” diyen Opr. Dr. Cengiz Alp şöyle devam etti:

Yaklaşık 35 yıldır aktif olarak sürdürdüğüm mesleğim gereği engelli kardeşlerimizin sorunlarını çok yakından biliyorum. Bu yüzden ifade ediyorum ki önceliğimiz engelliler, kadınlar ve çocuklar olmalı. Hayatlarını daha engelsiz hale nasıl getirebiliriz. Yaşama daha kolay nasıl tutunmalarını sağlayabiliriz onu düşünmemiz, çözümler üreterek hayata geçirmemiz lazım. Bana göre pozitif ayrımcılıkta öncelik engelli kardeşlerimiz olmalı. Engelliler sokağa çıkmak, hayata, üretime katılmak istiyorlar. Hepimiz bir gün ansızın engelli olabiliriz. Konuşmak ta söz vermek te çok kolay. Bunun yaşanan örnekleri ortada. Siyaset sahnesinde veya diğer alanlarda söz verip, sonra arkasında durmayanlara karşı ise engelli arkadaşlarımızın kesinlikle duyarlı olması ve ona göre davranmaları gerektiğini düşünüyorum. Dünya Engelliler günü vesilesiyle tüm engelli kardeşlerimize mutluluklar ile daha engelsiz günlerde hep birlikte olmayı içtenlikle diliyorum. Sadece Dünya Engelliler Günü’nde değil, her gün ve hatta her an engelli kardeşlerimizin varlıklarını hissedebilmeli, yanlarında olduğumuzu somut çözümlerle hissettirebilmeliyiz.” (Kent Yaşam)

                                                                                               



Editör: Haber Merkezi