banner279
09 Şubat 2019 Cumartesi 11:26
Keçiboynuzu çekirdeğinin faydaları nelerdir? Yoğurtla beraber tüketildiğinde...

Diş ile kırılması zor  olan keçiboynuzu çekirdekleri bu özelliği sayesinde dünyanın en sert çekirdeği seçilmiştir. Bir diğer özelliği ise tüm keçiboynuzu çekirdeklerinin sertlikleri ve ağırlıkları aynıdır. Bu yüzden süsü eşyalarından kullanılır. Ancak toz hale getirilerek de tüketilir. Eski çağlardan beri öğütülüp bitkisel tedavide kullanılan keçiboynuzu çekirdeğinin insan sağlığına faydaları saymakla bitmiyor.

Keçiboynuzu

Keçiboynuzu

PEKİ KEÇİBOYNUZU ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI

Kalsiyum diş ve kemik sağlığı için oldukça önemli bir maddedir. Kalsiyum herkesin bildiği gibi sütte oldukça fazla miktarda bulunur. Ancak keçiboynuzu çekirdeği süte oranla 3 kat daha fazla kalsiyum içerir. Günlük vücudun ihtiyacı olan kalsiyum oranının da yüzde 70'ini karşılar.

- İçerdiği yüksek miktarda fosfor sayesinde vücudun direncini artırarak bağışıklığı güçlendirir. Tüm hastalıklara karşı vücutta kalkan oluşturan keçi boynuzunu uzmanlar özellikle gelişim çağındaki çocukların ve hamilelerin tüketmesi gerektiğini vurguluyor. 

Çinko minerali bakımından zengin olan keçiboynuzu çekirdeğinin öğütülerek elde edilen tozundan bir kaşığını bir su bardağı sıcak suya koyup tüketildiğinde vücuttaki hormonları düzenler. 

Astım ve nefes darlığı yaşayan kişilerinde doğal ilaç olarak tüketebilir. Yüksek miktarda antioksidan özelliği olan bu besin boğazdaki enfeksiyonlu virüsleri temizler ve akciğerleri rahatlatarak boğazdaki iltihabı balgam olarak atar. 

Sinir hücrelerinin deforme olmasını önleyerek yorgunluğa ve strese iyi gelir. Özellikle keçiboynuzu çekirdeğinden yapılan kahve gün içerisinde yaşanan halsizliği giderir. 

- Teknolojik aletlerle vücuda giren radyasyon, gıdalarla ise ağır metal maddeler ve zirai atık ilaçların neden olduğu zararlı maddeleri kısa süreden vücuttan atar. 

Keçiboynuzu yoğurt

Keçiboynuzu yoğurt

KEÇİBOYNUZUNU YOĞURT İLE KARIŞTIRIP TÜKETİRSENİZ...

Pekmez ve yoğurt içerdikleri besinlerin aynı olması nedeniyle beraber tüketildiğinde vitamin ve mineral oranları düşer. Ancak keçiboynuzu özü yani çekirdeğinin tozu ile tüketildiğinde birçok fayda sağlar. Özellikle kadınlara fayda sağlayan bu karşımdan günde bir kase tüketilmesi tavsiye edilir. 

Bu karışım ileri yaşlarda kadınlarda daha sıklıkla yaşanan kemik erimesini engeller. Aynı zamanda güçlü bir kalsiyum içerdiğinden gelişim çağındaki çocuklarında tüketmesi gerekir. 

- Üst solunum yolları ile ortaya çıkan boğaz ağrısı ve balgamında kısa sürede atılmasını destekler. 

- Yoğurt keçiboynuzu karşımı midenin rahatlamasını sağlar. Aynı zamanda sindirimi kontrol ederek ishal ve kabızlık gibi sorunların yaşanmasını önler.

İki ay boyunca düzenli tüketildiğinde kan hücrelerini artırarak vücudun direncini artırır.

Vücudumuzun önemli organları arasında yer alan akciğerleri temizler. Özellikle kötü alışkanlıkların neden olduğu deformasyonları giderir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner265

banner183