İnsanların haberi şehir gazeteleri yerine yaygın gazetelerden takip etmeyi tercih ettiği, yerelliğin yeterince kavranamadığı ve yaşayanlarının kente aidiyet hissetmediği bir metropolde yayın yapan gazetemiz 1000. sayısına ulaştı. Tam 24 yıldır sizlerin ilgi ve desteğiyle bazen mesafeyi açmış olsa da haftalık olarak yayın hayatına saygınlığını koruyarak devam etti.

2000 yılında Trakya Ekspres gazetesinde spor muhabiri olarak mesleğe başladığımda 19 yaşında bir gençtim. Babam " Yaşam gazetesine git, arkadaşlarımın gazetesi sana sahip çıkarlar" demesi ve yönlendirmesiyle ilişkilerimin başlamıştı. Fakat bu o zaman ki adıyla İkitelli Yaşam'a ilk dokunuşum değildi tabi ki. Babam Durmuş Ercan 1995 yılında İkitelli Yaşam'da konuk yazar olarak fikirlerini kaleme alma imkânı bulmuştu.

Yaşam Ailesinin kıymetli fertleriyle her daim samimi ilişkiler içinde olsam da ekibin bir parçası olmamıştım. Lakin mesleki serüvenim 2001 yılında Yaşam gazetesinden ayrılan bir grupla Yakup Yılmaz, Ufuk Turan ve Yılmaz Aktepe ağabeyler tarafından kurulan '3. Bölge İstanbul'  gazetesi ve çeşitli yayın organlarıyla devam etti.  Yaşam gazetesi kültüründen gelen insanlardan mesleğimi öğrenip bugünkü kazanımlarımı elde etme imkânı buldum.  Çeşitli yayın organları diye tanımladığım tüm çalışmalarımda mihmandarım Kent Yaşam'ın ilke ve politikaları oldu.

Ve bugün... Yaklaşık 15 aydır Kent Yaşam Ailesinin bir ferdiyim. Gazetemizin 1000. sayısı yayına hazırlanırken işin mutfağında bulunabilme ve emek sarf edebilme onurunu yaşadım. Bana bu gururu yaşatan Kent Yaşam Ailesine ve siz sevgili okurlarımıza teşekkür ederim. 2000. sayıda da duygularımızı paylaşabilmek dileğiyle...