CHP parti içi seçimleri başladı ve mahalle delege seçimleri büyük ölçüde bitti.

Sırada ilçe yönetimlerinin seçimleri var. Sonrasında il ve arkasından CHP merkez seçimleri olacak.

Ülke genelinde yapılan seçimlerde ufak tefek kırgınlıklar hayal kırıklıkları olmuştur, olur ve her daim olabilecektir. Seçilemeyenler sistemi, temayülleri vs eleştiriyorlar haklı yanları olanlar vardır elbette ama seçilseler şimdi eleştirdikleri var olan uygulamaları es geçeceklerdi, bu da normal!

Gelelim İstanbul’un en büyük üç ilçesinden biri olan Küçükçekmece’ye.

418 delegenin 0lduğu Küçükçekmece’de İlçe Başkanlığı için şimdilik üç başkan adayı çekişiyor.

Öncesinde mevcut Başkan Haydar Koparan ve muhalifleri diye ikiye ayrılmış gibi görünüyordu.

Muhalifler de 3 veya dört başkan adayının ismi dolaşıyordu, delege seçimleri sonrası bu ikiye düşmüş görünüyordu. Erhan Aslaner ve Turgay Özcan.

Muhalif iki aday ve taraftarları bir araya geldiler ve delegelerin tercihi için seçimi muhalif olarak kazanılan mahallelerde ortaya sandık konulmasına karar verdiler. Tercih seçimine katılanların oylarında Turgay Özcan Erhan Aslaner’den fazla oy alınca muhaliflerin adayı olarak deklere edilmeye başladı.

Yarış içinde olanların demokratik biçimde sandığa gitmesi özlenen bir tercihti yapıldı, yapanları kutlarım.

Ama bu sandığa gitmeyen (muhaliflerin kazandığı mahallelerde yapıldı bu seçim) delegelerinde olduğunu hatırlayalım az da olsa.

Muhaliflerin sen mi adayın olacaksın ben mi aday olacağım süresi sürerken Haydar Koparan’la aynı ilçe yönetiminde olup Koparan’ı pasif bulan, yetersiz bulan Sevgi Aslan’da aday olduğunu açıkladı.

Aslında Sevgi Aslan muhaliflerle birlikte hareket ettiğini söylese de onun ismini her iki tarafta geri plana atmış görünüyordu.

Elbette bu üçüncü aday için iki tarafta bazı yakıştırmalar yapmaya başladı. Örneğin kulağıma gelen Koparan tarafı bizden oy alamaz ama muhaliflerden oy alır, muhaliflerde bizden oy alamaz Koparan’dan oy alır diyorlarmış.

Unutmayalım demokrasi, tahammüldür, hoş görüdür, sevgidir, kabullenmektir…

Demokrasi yarışında kendisini lider gören CHP bu demokrasi sınavını önce İlçelerde sonra illerde ve sonunda Genel Merkez’de nasıl geçirecek?

Yüz akıyla geçirmesi dileğimdir.