CHP’li Milletvekili Dursun Çiçek ve Emekli Albay Ergun Korbek'in katılımı ile Tarık Akan Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panel öncesi konuşan Çiçek, erken seçim kararının arkasında iki önemli nedenin olduğunu söyledi. “Baskında olsa, erkende olsa yönetimi devir almaya hazırız” diyerek konuşmasını sürdüren Çiçek, erken seçimi beklediklerimi ve bu kadar erken oluşunun tek açıklamasının da korku olduğunu ifade etti.

İktidarın artık ekonomiyi yönetemez hale geldiğini ve seçmeninin de gün geçtikçe düştüğünün farkında olduklarını söyleyen Dursun Çiçek, seçmen sayılarının daha fazla düşmemesi için iktidarın erken seçim kararı alındığını iddia etti. İkinci olarak, 15 Temmuz sonrası alınan OHAL’le hukuki ve idari mekanizmaların yönetilemez hale geldiğini, güvensizliğin had safhada olduğunu ve dış ilişkilerden ekonomiye kadar her alanda düşüşün yaşandığını belirtti.

MİLLETVEKİLLERİ MERKEZ YOKLAMASI İLE BELİRLENECEK

Erken seçim nedeni ile seçilecek Milletvekili adaylarının merkez yoklaması ile belirleneceğini, Cumhurbaşkanlığı için de Parti Meclisi’nin Salı günü yapacağı toplantı sonrası karar verileceğini söyleyen Çiçek, Hayır bloğunun oyunu alacak bir aday arayışında olduklarını söyleyerek, kesinlikle parti içinden bir ismin olacağını da sözlerine ekledi.

Soru cevap şeklinde devam eden panel öncesi, partililerin sorduğu soruları da yanıtlayan Çiçek, İYİ Parti ile ilgili bir soruya “Meral Akşener bizim artımızdır. İlk turda herkes kendi adayını çıkaracak ve seçim ikinci tura kalırsa ki kalacağına inanıyorum, işte orada bizim adayımız çok önemli olacak. Hem Saadet Partisi’nin, hem HDP’nin oy vereceği bir kişi olmalı adayımız. Bu konuda hem fikiriz ve çalışıyoruz” dedi.

“Osmanlı Devleti’ni son dönemlerinde yöneterek müttefiklere teslim edenlerin dünya görüşü ile bizi yönetenlerin dünya görüşü aynıdır” diyerek devam eden Dursun Çiçek, 24 Haziran’ın Türk milleti için önemli bir tarih olduğunu belirtti. “Bir ülkeyi yöneten iktidar kendi ordusuna darbe yapan fetonun önünü açıyorsa, bu vatana ihanet değil de nedir” diye sordu.

Ekonomik ve güvenlik kaygısı ile mevcut iktidarın Türkiye için bir tehlike olduğunu da sözlerine ekleyen Milletvekili Dursun Çiçek, 6 oku kullanmadan parti olarak yaptıkları pek çok etkinliğe dikkat çekerek, “Cumhurbaşkanı adayımız hepimizin içine sinen bir isim olacak. İkinci bir Ekmeleddin İhsanoğlu olayı yaşanmayacak. Buna siz değil, biz isyan ederiz. Bu konuda müsterih olun” ifadeleriyle herkesi 24 Haziran’da sandığa oy kullanmaya ve sahip çıkmaya davet etti. “Çanakkale Zaferi’nin ardından bize emanet edilen vatana sahip çıkacağız ve onları sandığa gömüp mücadeleyi kazanacağız” diyen Çiçek, “Birde ‘Bahçeli getirdi, Bahçeli götürecek’ diyorlar. Öyle olursa da Bahçeli’yi kutlayacağız” diyerek konuşmasını tamamladı.

Balyoz davası sanıklarından emekli Kurmay Albay Ahmet Küçükşahin’in de katıldığı panelde, Çanakkale Savaşı’nı anlatan slayt gösterisinin ardından Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek, savaşa ait deniz ve kara harekatı anekdotlarını anlattı.

ÇANAKKALE SAVAŞI KURTULUŞ SAVAŞININ ÖN SÖZÜDÜR

Dursun Çiçek’in ardından panele devam eden Tarihçi Emekli Albay Ergun Korbek, Çanakkale Savaşı ile ilgili anlatılan efsanelere dikkat çekerek, “Çanakkale savaşı kurtuluş savaşının ön sözüdür. Türk milletinin cesaret savaşıdır” dedi.

Panele katılan izleyicilerden parti üyesi İnci Gül, Çanakkale Gelibolu’ya çıkartma yapan ve büyük kayıp veren Anzak’ların annelerine Atatürk’ün yazdığı mektubu ve annelerden gelen cevabı okuyarak, izleyicilere duygusal anlar yaşattı.

Programın sonunda konuşan CHP Bakırköy İlçe Başkanı Selçuk Biber, kaynaklarından derlenen rakamlara göre Çanakkale’de şehit olanların sayısının yaklaşık 57 bin, sakat kalanların 97 bin, kaybolanların 11 bin olarak geçtiğini, bu ülkenin kolay kazanılmadığını ve çok kıymetli olduğunu belirtti. Çanakkale’de şehit düşen 1915 tıbbiye öğrencilerinden bahsetti. Konuşmacılara çiçek sunumunun ardından, Çanakkale’de yazılan destanın 25 Temmuz’da yazılması temennisi ile partililerine büyük görevler düştüğünü ifade etti.

Biber, seçim öncesi organize ettikleri etkinlikler çerçevesinde yaptıkları programları sürdürdüklerini, seçim kararının ardından alanlarda çalışmalara başlayacaklarını belirtti.

Selvi Sarıtaç / Mahmut Erdinç / Kent Yaşam

.

Editör: Haber Merkezi