Beyoğlu’nda yeniden belediye başkanı seçilen Ahmet Misbah Demircan, mazbatasını Beyoğlu İlçe Seçim Kurulu’ndan aldı. Beyoğlu 1’inci İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Hayati Civriz ve 2’inci İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Serap Durmaz’dan mazbatasını teslim alan Demircan, yeni dönemin Beyoğlu için hayırlı olmasını temenni etti.

Demircan’a karşılama töreni

Beraberindeki heyetle Beyoğlu İlçe Seçim Kurulu’nda mazbatasını alan Demircan, daha sonra gittiği Beyoğlu Belediyesi’nde törenle karşılandı. Belediye çalışanlarının sevgi gösterileri arasında belediyeye giren Demircan, çiçeklerle karşılandı.

Beyoğlu’nda kendisinden önce hiçbir belediye başkanının 5 yıldan fazla bu görevi sürdürmediğini söyleyen Demircan, “Ben 10 yıl boyunca en uzun süre Beyoğlu’nu yöneten belediye başkanıyım. Şimdi üçüncü dönemimle bunu 15 yıla çıkaracağız inşallah. Geçen 10 yılda çok güzel hizmetler yaptık. Bu dönem mesuliyetlerimizin arttığı bir dönem olacak. Herkese daha fazla dokunmamız gerektiğini, herkese sımsıkı sarılmamız gerektiğini hissediyorum. Önümüzdeki dönemde ekip olarak kimseyi ayırmadan, kimseyi ötekileştirmeden, herkesin kalbine dokunarak, herkese kucak açarak çalışacağız. ‘Şu muhit bize az oy verdi, burası çok oy verdi’ diye ayırmıyorduk zaten, bundan sonra da asla ayırmadan devam edeceğiz. Sorumluluğumuz bu yönüyle çok fazla. Dolayısıyla yeni dönemin Beyoğlu’na hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.



“Okmeydanı’ndan önemli destek”

Bu dönemin en önemli desteklerinden birini Okmeydanı’ndan aldığını da söyleyen Demircan, şöyle konuştu: “Buradaki oy oranımız yüzde 60’lara ulaştı. Çünkü oradaki insanların hayata tutunacakları en önemli şey, onlara tapularını vermekti, mülkiyetlerini vermekti. Oradaki insanların bizden beklentileri var. İnşallah orada hiç kimseyi mağdur etmeden önce tapuları tamamlayacağız. Beyoğlu’nun Tarlabaşı’nda, Tophanesi’nde, İstiklal Caddesi’nde, Fatih Sultan Caddesi’nde diğer tüm semtlerinde yaşayan 250 bin insanı kucaklamaya devam edeceğiz. İstanbul’un vitrini olan Beyoğlu’nu görmek için dünyanın dört bir yanından gelen milyonlarca insana da hizmet edeceğiz”

Konuşmaların ardından belediye çalışanları Başkan Demircan’a çiçek hediye etti. Demircan, belediye çalışanları ve vatandaşlarla hatıra fotoğrafı da çektirdi.



FİDAN UĞUR / KENT YAŞAM
 

Editör: Haber Merkezi