Kongrede sırasıyla konuşan katılımcılar, birlik ve beraberlik mesajı verirken kongrelerinin de bayram havasında geçtiğini belirttiler. Bakırköy Belediyesi’ni Ak Parti belediyeciliği ile tanıştıracaklarını ve bu konuda herkese görev düştüğünü ifade eden TBMM Gurup Başkan Vekili Mehmet Muş, İlçe Başkanı Aysun Çelikler’e bu güne kadar yaptığı çalışmalardan ötürü teşekkür ederek, yeni Başkan Tülin Mazlumoğlu Kestane’ye yeni görevinde başarılar diledi.

Bayrağı devredenin de, devir alanında kadın oluşundan onur duyduğunu ifade ederek kongrede söz alan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan, “Bu dönem önce Bakirkoy'de sonra istanbul da yeniden destan yazacağız” diyerek Ak Yürekli kadınlara da, gençlere de çok güvendiğini ve kararlı olduklarını belirtti.

Ülkemizin tarihi bir süreçten geçtiğini belirterek kongrede söz alan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ta, Cumhuriyet kelimesinin tabelaya değil kalbe ve ruha yazılması gerektiğini belirterek, “Biz 15 Temmuz akşamı kefenini cebine koyarak Cumhuriyet’e sahip çıkanları sokakta gördük. Tankları görüp evlerde saklananları da gördük” diyerek, darbe girişimi gecesi Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun evinde görüntülenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na atıfta bulundu.

Son olarak konuşan Genel Başkan Yardımcısı M. Mehdi Eker’de, “Ak Parti bu ülkeyi bölmeye kalkanların, ellerini kıracaktır” diyerek, Fetö terör örgütü hakkında konuştu. Türkiye’de ki tüm terör örgütlerinin aynı prize bağlı olduğunu söyleyen Eker, “Bakırköy yerel yönetimlerden nasibini almamistır ve gittikçe geriye gitmektedir. Gelin bu gidişatı düzeltelim” diyerek, Bakırköylülere seslendi.

Devam eden kongre de Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilçe teşkilatına seslendiği video gösterimi izlendi.

Faliyet Raporu ve Gelir Gider Mali tablonun onaylanmasının ardından seçime geçen Ak Parti Bakırköy Teşkilatının 428 delegesinin neredeyse tamamı oy kullandı.

Kongre sonunda birlikte poz veren yeni ilçe başkanı Tülin Mazlumoğlu Kestane, eski başkan Aysun Çelikler’e, bu güne kadar yaptığı hizmetlerden ötürü teşşekkür ederken, yeni alacağı görevler için de başarılar diledi. “Yenisi eskisi yok, hep birlikte Bakırköy için çalışmaya devam edeceğiz” dedi. AK PARTİ BAKIRKÖY İLÇE BAŞKANI

Tülin Mazlumoğlu Kestane

İLÇE YÖNETİM KURULU (ASİL)

Halit Cebeci

Serkan Yıldırımtaş

Hakan Alsaç

Cuma Parlak

Ertuğrul Akar

Serkan Özcan

Aslıhan Şen

AbdurrahmanKalay

Dilek Narman

Deniz Yeşilmen

Arzu Cengiz

Fadime Temur

Mustafa Gümüş

Ersin Aydoğan

Ömer Kaan Kare

Mehmet Korkmaz

Fatih Gündoğmuş

Kadriye Alkan

İlknur Bulut geç oda Kudalak

Ramazan Denli

Uğur Arslan

Menduh Samet

Onur Yapıcı

İLÇE YÖNETİM KURULU (YEDEK)

Ali Yahşi

Gülten Doğru

Berat Eresin

Samet Çetintaş

Antranik Şirinoğlu

Emre Başoğlu

Ali Şenateş

Hasan Çelenliğil

Mustafa Mümtaz Tokluoğlu

İsmail Birer

Fahrettin Cücük

İzzet Ayaz

Zuhal Çalbay

İL DELEGESİ (ASİL)

Tülin Mazlumoğlu Kesatane

Aysun Çelikler

Hamiyet Şahinoğlu

Doğukan Gören

Mahmut Gürcan

İbrahim Yiğit

Kenan Danışman

Emine Sare Aydın Yılmaz

Muhammed Yenel

İL DELEGESİ (YEDEK)

Önder Benzeş

Servet Toraman

Işıl İlgin Oktay

Fatma Elmasgül Torun

İbrahim Keleş

Editör: Haber Merkezi