AK Parti’nin Sarıyer Belediye Meclis grubu, Sarıyer Belediye Meclisi’ne başkanlık teklifi olarak gelen ‘Adalar Belediyesi ile kardeş şehir olma’ teklifine destek verdi.

Yıllardır iki zıt kutup gibi hareket eden AK Parti’lilerle CHP’lilerin aynı düşüncede birleşip, aynı amaç için ortak hareket etmesi her iki tarafta memnunluk yarattı. Ancak AK Parti Grup Başkanvekili Av. Nurettin Çelik, yaptığı konuşmada, CHP ile neden ortak hareket ettiklerini bir cümle ile açıklayınca, CHP’lilerin karşı cevabı da anında geldi..

Yerel iktidarın sahibi ve mecliste çoğunluk olan CHP’lilerle, AK Parti’lileri ortak noktada buluşturan olay, İstanbul’un iki ilçesi Sarıyer’le, Adalar Belediyesi’nin kardeş şehir olmalarıydı. Her ikisi de CHP’li olan Sarıyer Belediyesi ile AK Parti’li Adalar Belediyesi’nin kardeş şehir olmasıyla ilgili başkanlık teklifi, meclis gündemine iki partinin ortak kararı ile alındı ve yapılan oylamayla kabul edildi.

Sarıyer’le Adalar Belediyesi’nin kardeş şehir olma konusunda AK Parti ile CHP’nin ortak hareket etmesi Belediye Başkanı Şükrü Genç’i memnun etti ve yaptığı konuşma ile meclis üyelerine teşekkür etti.

ÇELİK:”NASIL OLSA ADALARI ALACAĞIZ”

AK Parti Grup Başkanvekili Av. Nurettin Çelik de konuşmasında, “Sarıyer halkı bir güzelliği daha yaşıyor. CHP’li bir belediyenin yönettiği bir ilçemiz ile belediyemiz kardeş belediye oluyor. Biz bu konuda AK Parti olarak destek veriyoruz. Daha önceki yıllarda da yaşamayı arzu ettiğimiz ama bir türlü nasip olmayan bir durumu yaşayacağız. Adalar ile kardeşliğimiz hayırlı olsun. Adalar Belediyesi nasılsa 4,5 yıl sonra AK Parti’li olacak” dedi.

Nurettin Çelik’in bu sözleri AK Parti grubunda gülüşmelere neden olurken, CHP grubunun arka sıralarından gelen, “Zor alırsınız” sözü, iki partinin bazı konularda ortak hareket etse de temeldeki rekabetin hiç bitmeyeceğini gösterdi.

ZEYBEK: “SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ NOKTASINDA DA IŞBIRLIĞI YAPACAĞIZ”

Adalar Belediyesi ile Sarıyer’in kardeş şehir olması konusunda görüşlerini açıklayan Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek ise şunları söyledi.

“Adalar, nüfus ve coğrafi konum itibariyle İstanbul’un en küçük ilçesidir. Ancak, gerek yerli, gerekse yabancı turist sayısı bakımından, Mayıs ve Ekim ayları arasında kendi nüfusunun yaklaşık 10 katı oranında göç alan bir ilçe. Yaşayan nüfusun çoğunluğu yaşlı ve emekli. Adalar ilçesi doğal SİT alanı olması nedeniyle imar izinleri kapalı, yaşayan sakinleri nedeniyle de gelirleri minimize olmuş bir ilçe. İstanbul ismi dünyada Türkiye’den daha çok biliniyor. Adalar da, Sarıyer’den sonra İstanbul’un en gözde ilçelerinden birisi. Adalar ile kardeş olarak, sorunların çözümü noktasında da işbirliği yapacağız.” (Tuncay DAĞLI)

 

 

Editör: Haber Merkezi