AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar 31 Mart’ta yapılacak yerel seçim için Sarıyer Belediye Başkanlığına aday olmayı düşünmediğini söyledi.

Gazeteci Tuncay Dağlı’ya bu konuda açıklamada bulunan Salih Bayraktar, “Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı olmadım, aday olmayı da düşünmüyorum” dedi.

Bayraktar şöyle konuştu:

“Adaylık konusuda kişisel bir beklentim yok. Bugüne kadar hiçbir zaman mevki ve makam peşinde koşmadım. Bu bundan sonra da böyle olacaktır. Adaylıkla ilgili kararı elbetteki partimiz verecektir. Sayın Cumhurbaşkanımız ve partimizin vereceği karara hepimiz saygılıyız. Benim tek amacım teşkilatımızla birlikte gece gündüz demeden çalışmak ve Sarıyer Belediyesi’ni kazanmaktır. Bizler görev insanıyız, partimizin Sarıyer’i kazanmasından başka hiçbir bir hedefimiz yok. Bizim derdimiz Sarıyer’i hak ettiği bir yönetim anlayışıyla buluşturmaktır. Şundan herkes emin olsun ki partimiz kimi aday gösterirse onun etrafında kenetlenerek, canla başla çalışırız.”

“BİZ SARIYER’DE UCUZ SİYASET YAPMADIK, YAPMAYIZ”

Salih Bayraktar, siyaset yapış tarzı ile ilgili değerlendirmesinde de şu görüşleri savundu:

“Bir siyasetçide olması gereken nitelikler; itibar, itimat, samimiyet, sahicilik, çalışkanlık ve dürüstlüktür. Biz siyasetimizi bu ilkeler doğrultusunda yapıyoruz. Oy kaybedecek olsak bile bu ilkelerimizden asla taviz vermeyiz. Sarıyer’de de hiç bir zaman ucuz siyaset yapmadık. Sarıyer Belediyesi tarafından yapılan ve Belediye Meclisi’ne getirilen imar ıslah planlarına “hayır” oyu verirken de aynı şekilde davrandık. Vatandaşlarımız belki “hayır” dediğimiz için bize tepki duymuş olabilir ama biz yapılanı doğru bulmadığımız için böyle davrandık. Bu davranışımızın doğruluğu da geçen zaman içinde çok iyi anlaşıldı. Bizim amacımız günü kurtarmak değil, geleceği hazırlamaktır.”

Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi