Binlerce vatandaş ile bir araya gelen Akgün, “Halka hizmet, Hakk'a hizmettir düsturundan ayrılmadan çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

İbrahim Erkal çoşturdu

Geçtiğimiz Pazar günü Tepecik’te başlatılan miting maratonu binlerce vatandaşın katılımı ile gerçekleştirildi. Bölgenin sevilen sanatçılardan olan İbrahim Erkal konseri öncesinde vatandaşlara hitap eden Başkan Akgün, Tepecik’te gerçekleştirdiği ve önümüzdeki dönem için planlanan projeleri anlattı. Özellikle Tepecik Meydanı’ndan başlayıp Çatalca Yolu arasında yapılacak dönüşüme vurgu yapan Akgün, “Tepecik’teki birinci hedefimiz, Türkiye’nin en güzel manzaralarından birine sahip olan Tepecik’i değerli bir bölge haline getirmek. Yapacağımız dönüşüm ile vatandaşlarımızın cebinden bir kuruş çıkarmadan hem Büyükçekmece’ye hem de vatandaşlara kazandıracağız” dedi.

'Bölge artı değer kazanacak'

Tepecik'ten Celaliye Meydanı’na geçen Başkan Akgün, vatandaşlarla birlikte sucuk partisi yaptı. Binlerce kişinin katılımı ile gerçekleştirilen büyük buluşmada Akgün, Kamiloba, Celaliye ve Kumburgaz’da yapılan imar planlamasının detaylarını anlattı. Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı 1/5 bin ölçekli nazım imar planlarına itiraz edilmesinin ardından kendisinin başkanlığında belediyenin imar müdürlüğü yetkilileri ile çalışmasına başlanan imar planlamalarının bölgeyi atıl bir köy olmaktan çıkarıp, İstanbul’un en değerli yerlerinden birisi haline getireceğini belirten Akgün, sosyal alanda yapılan yatırımlarla bölgedeki eksikliği tamamlayacaklarını söyledi. Miting maratonunu Kamiloba’da tamamlayan Başkan Akgün konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

'Köy olmaktan çıkacak'

“Celaliye ve Kamiloba, yapılan yanlış planlama nedeniyle köy hayatına mahkum edilmiş. Biz burada yeni bir şehir kurmak istediğimizi söyleyerek İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden planlama yapılması için başvuruda bulunduk. Ancak yapılan imar planları mevcut binalar göz önünde bulundurulmadan, çoğu araziyi tarım toprağı olarak değiştiren bir şekilde yapıldığından halkımızla birlikte yapılan çalışmaya karşı çıktık. Bu planlama hatası bize iki yıl kaybettirdi. Eğer yetki bizde olsaydı, Kamiloba ve Celaliye’yi yeni bir Büyükçekmece yapacak planlamaları bitirirdik.

'Yeşilköy gibi cazibe merkezi olacak'

Daha sonra Sayın Kadir Topbaş bu çalışmayı bana bıraktı. Büyük bir bölümünü tamamladık. Planı, 200 bin nüfuslu, Taksim Meydanı’ndan daha büyük iki tane meydanı olan, ortalama 4 katlı bahçeli nizam evlerin kurulu olduğu bir kent olarak hazırladık. Parselleri birleştirerek müteahhitleri buraya çekeceğiz. Böylece vatandaşlarımızın cebinden 5 kuruş çıkmadan evlerini yenilemiş olacağız. Hem olası bir depremde yıkılacak evleri ortadan kaldırmış olacağız, hem de Celaliye’de, Kamiloba’da yeni bir Etiler, yeni bir Yeşilköy inşa edeceğiz. Dairelerin fiyatları en az 300 bin lira olduğunda hem Büyükçekmece’ye hem de vatandaşlarımıza kazandırmış olacağız.”

Ümit ERSOY  

Editör: Haber Merkezi