23 Haziran seçimleri öncesi İstanbul programlarına devam eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in bu kapsamda Beylikdüzü’nden sonraki durağı Büyükçekmece oldu.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ve İYİ Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Fatih Gürakar’ın eşlik ettiği Akşener, partisince düzenlenen İmamoğlu’na destek ve demokrasi çadırlarını ziyareti sırasında, kendiliğinden oluşan mini mitingde vatandaşlara seslendi.

Ülkenin birlik ve beraberliğe ihtiyacının olduğunu belirten Akşener, ‘’Şimdi illet dediler, terörist dediler, dediler babam dediler. Biz hiç birine en küçücük bir hakaret, saygısız, seviyesiz tek kelime etmedik. Çünkü Ak Parti ve MHP seçmenini rencide etmek istemedik. Yani tepedekiler her türlü haltı yediler ama biz hiç bir şey yapmadık. Çünkü bu ülkenin gerilime değil, normalleşmeye, bütünleşmeye ihtiyacı var‘’ diye belirtti.

HEPİMİZİN CUMHURBAŞKANI OLABİLİRDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın büyük bir fırsatı kaçırdığına değinen İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, ‘’ 31 Mart akşamı İstanbulluların verdiği kararla sayın Ekrem İmamoğlu Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Sayın Erdoğan’ın o gün yaptığı konuşmadan çok umutlandım. Çünkü hepimizin Cumhurbaşkanı olabilme fırsatı ortaya çıkmıştı. Kendisi için bir şanstı ve bu şansı kullanacağını düşündüm. Arkasından ne oldu, ne bitti, üç harfliler mi girdi, beş harfliler mi girdi devreye onları bilmiyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı iptal edildi. Niye iptal edildi diye bir baktık. Sebebi duygusalmış‘’ dedi.

AKŞENER, İSTANBUL YERİNE YANDAŞLAR UÇMUŞ

İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait 6 bin arabanın kayıp olduğunu açıklayan Meral Akşener, ‘’Şoför ve benzin parası sizin cebinizden çıkıyor. Her evde üniversite mezunu gençler işsiz. İstihdam yaratabilir, hizmeti adam gibi yapabilirler. O parayla İstanbul uçar ama görüyoruz ki yandaşlar uçmuş. Demek ki İstanbul seçiminin iptal edilmesi tamamiyle rantı içinmiş. Biz 31 Mart seçimlerinin iptaline Millet İttifakı olarak çamurluk yapabilirdik, yapmadık? Çünkü biz İstanbullunun ferasetine güveniyoruz. Ekonomi berbat, o damat var ya o damat içine tükürdü ekonominin. Bu berbat halinin daha kötü hale gelmesini istemedik. Sizi düşündük, yoksa onlardan korkan onlar gibi olsun‘’ diye söyledi.

O’NUN SAYESİNDE ZENGİN OLANLAR O’NU SATARLAR

Türkiye’nin dış politikada en zor dönemini yaşadığını belirterek konuşmasını sürdüren Akşener, ‘’Sayın Erdoğan’ın yanında görünenler, o’nun sayesinde zengin olanlar o’nu satarlar ama hepiniz şahitsiniz biz buradayız onu ele dövdürmeyiz. Bu yüzden yapılan haksızlığa rağmen yola çıktık. Şunu hiç unutmayacaksınız biz iki adayın yarıştığı bir seçime gitmiyoruz. Biz haksız yere millet iradesi gasp edilmiş, sivil darbe ile hakları elinden alınmış, seçilmiş belediye başkanımız ile seçilememiş bir aday arasındaki seçime gidiyoruz.

Unutmayacağınız şey şu, sayın Ekrem İmamoğlu hala bizim seçilmiş belediye başkanımızdır‘’ diyerek, seçime kısa bir süre kaldığından bahsetti. Bu süreçte kavga çıkarmak isteyenlerin olabileceğini, herkesin bu konuda dikkatli davranması gerektiğinden bahseden Meral Akşener, ‘’Ağabeyler çok sinirli, siz ne yaparlarsa yapsınlar karşılığında hakaret ve kavga etmeyerek sabırlı olmalısınız’’ diye uyardı.

İMAMOĞLU, 16 MİLYONUN BELEDİYE BAŞKANIDIR

Ayrıca 31 Mart seçimlerinde yaşanılan haksızlığın herkese anlatılmasını isteyen Akşener, ‘’Milletimiz gereğini yapacaktır. Sayın İmamoğlu önce Millet İttifakı adayıydı şuan ise 16 milyon İstanbullunun belediye başkanıdır.

Şimdi 23 Haziran günü şunu yapacağız. Hem CHP hem de İYİ Parti’nin milletvekillerini toplayıp, böldüğümüz zaman 39 ilçeye dörder milletvekili düşüyor. Her bir sandığın başında birer avukat olacak. Dolayısıyla o sandıkta 31 Mart’ta nasıl Ekrem İmamoğlu sandıklara sahip çıktıysa bizde 23 Haziran’da ona sahip çıkacağız. ‘’ dedi.

SENDE RAHATLA ÜLKEDE RAHATLASIN

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ziyaret ettiği demokrasi çadırlarından biride Küçükçekmece ilçesinin Cennet Mahallesi’nde kurulan çadır oldu. Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, İYİ Parti İlçe Başkanı Fatma Çolak ve CHP İlçe Başkanı Turgay Özcan’ın da katıldığı buluşmada kendisini karşılayan yoğun kalabalığa seslenen Akşener, yaptığı konuşmada yine damat vurgusu yaptı. Akşener, ‘’ Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrıda bulunarak, damadı ekonominin başından, Süleyman Soylu’yu da İç İşleri Bakanlığı görevinden al. Sende rahatla ülkede rahatlasın’’ dedi.

SANDIK BAŞINDA KAVGA ÇIKABİLİR

23 Haziran günü andıkta görev alan müşahitlere özellikle seslenen Akşener, ‘’Önümüzde ikinci bir tehlike var. Sandık başında kavga çıkaracaklar. Dolayısıyla gene aynı şekilde başarılar diliyoruz, saygılar sunuyoruz, hayırlısı olsun modelinde gideceksiniz, kavgaya müsade etmeyeceksiniz. Ve o ıslak imzalı tutanaklar alınacak, sandıktan açık ara Ekrem İmamoğlu çıkacak. Hep bereber sevineceğiz ama böyle zafer kutlaması yapmayacaksınız. Son derece olgun, edepli şekilde zaten bir hak gaspı vardı ve o hakkın teslimi olarak göreceğiz. Ve 23 Haziran akşamı seçilmiş belediye başkanımızı yeniden seçerek çift dikiş atacağız‘’ dedikten sonra üniversite sınavına girecek çocuklara başarılar dilerken, sınav süresince akşama kadar Demokrasi Çadırlarında müzik çaldırılmayacağını belirtti.

Celal KARAALİ – Tolga ÖZDEMİR – KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi