Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ABD'ye hareketinden önce gazetecilere açıklamalarda bulundu. Arınç, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Şivan Perver'le ilgili sözlerini eleştirdi.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

Kılıçdaroğlu, dün partisinin grup toplantısında 37 yıl sonra Türkiye'ye gelen ve Diyarbakır'da İbrahim Tatlıses ile birlikte düet yapan Kürt sanatçı Şivan Perver'i sert bir dille eleştirmişti. Kılıçdaroğlu açıklamasında ""Diyarbakır'a gittin sahneye çıktın. Uludere'de öldüren 34 vatandaşımızın hesabı verilmeden sen hangi yüzle Recep Tayyip Erdoğan'a övgüler düzüyorsun? Dışarda oturacaksın, Uludere'de öldürülen yurttaşlarımız var diyeceksin, talimatı veren Erdoğan ve sen ona övgüler düzeceksin. Nasıl olur böyle bir şey. Sen sanatçısın, sanatına sesine saygı duyarız. Ama sanatçı zalimin yanında yer alanın yanında değildir. Otur Ahmet Kaya'nın gösterdiği yürekliliği göster" ifadelerini kullanmıştı.

"NERESİNDEYİM BUNUN"

Arınç, Kılıçdaroğlu'nun sözleriyle ilgili bir soru üzerine şu ifadeleri kullandı: "Kılıçdaroğlu Şivan Perver'i eleştirdi diyorsunuz değerlendirmesini benden istiyorsunuz. Neresindeyim bunun. Bu eleştirileri hiçbir zaman samimi bulmuyorum. Bir açıdan doğru bir çizgide. Kendisi Dersim'de yaşayan trajediye de sahip çıkmamıştı. Samimiyetsizlik, kıskançlık ve çözüm sürecinin başarıya ulaşmasından duyduğu korku.

"AĞZIMI AÇTIRMAYIN BANA"

Bugün Şivan'a karşı kimsenin söz söylemeye hakkı yok. Uludere'de yaşanan acı bir hadisedir. Ama Kılıçdaroğlu'nun istismar etmemesi lazım. Ahmet Kaya konusunda Başbakanımızın mahkum edildiği bir zamanda yalnız bırakmayan özgürlük aşığı bir insandı. Ahmet Kaya kendi başına gelen sıkıntıları, Başbakan'a gösterilen sıkıntıları kedi nefsinde hissetmiş ve sahiplenmişti. Ahmet Kaya'yı Kılıçdaroğlu hiç ağzına almasın. Nazım Hikmet'i de almasın. Nazım'ı gönderenler o dönemin tek parti dönemiydi. Ağzımı açtırmayın bana. Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında söyledikleri çok yanlış."

Editör: Haber Merkezi