Uzun yıllar İstanbul’da yaşayan ve Sarıyer Belediyesi ile Şişli Belediyesi’nde 22 yıl görev yapan Betül İstanbullu, bir süre önce ailecek yerleştiği Çanakkale’nin Ayvacık İlçesi’nde CHP’den Belediye Başkan Aday Adayı oldu.

Yerli ve yabancı turizm açısından Türkiye’nin en gözde yerlerinden olan ve insanların uzun süreli yaşamak için tercih ettiği Ayvacık’ın kadın belediye başkanı yönetiminde daha fazla gelişip, kalkınacağını söyleyen Betül İstanbullu, “Ayvacık’ı sahip olduğu tarihi ve turizm değerlerinin yanısıra doğası ve çalışkan insanlarıyla Türkiye ve dünyada hakettiği yere getirmek ve tanıtmak, hayvancılığı ve tarımı canlandırmak, öncelikle gençler ve kadınlar başta olmak üzere Ayvacık halkıyla beraber yönetmek için aday adayı oldum” dedi.

“AYVACIK’IN HER ANLAMDA GERİYE GİTMESİ BENİ ÜZÜYOR”

“Ayvacık halkını seviyor ve onlara güveniyorum” diyen Betül İstanbullu, Ayvacık’la olan bağlarını ve neden belediye başkanı olmak istediğini şu şekilde anlattı:

“Ayvacık sevdam 1993 yılında, yani tam 25 yıl önce başladı. Önce yaz aylarında tatile gidiyordum ve çok sevdiğim için de yaz aylarının gelmesini iple çekiyordum. İş hayatım nedeniyle, uzun bir süre İstanbul’a bağlı kaldım. Ve 12 yıl Sarıyer Belediyesi, 10 yıl da Şişli Belediyesin’de görev yaptım. Emekli olduktan sonra ise özlemini duyduğum Ayvacık- Assos’a (Behramkale Köyü) yerleşip, CHP'de aktif siyasete başladım. Partimin her kademesinde çalıştım.

Şimdi ise 20 yılllık belediyecilik ve siyasi birikimlerimle Ayvacık’ta hayalini kurduğum projelerimi gerçekleştirmek istiyorum. Ayvacık her zaman için benim gönlümün en baş köşesinde yer aldı. Ancak her geçen gün daha da gelişip, kalkınmasını beklerken, tam tersinin yaşanması beni çok üzdü ve hala da üzüyor. Bu nedenle benim için en ideal yaşayacak yerlerden biri olan Ayvacık’a bundan sonra bir kadın eli değmesi, kadın belediye başkanı tarafından yönetilip, gelişmesi ve tanıtılması gerektiğini düşüyorum. Bunun için yola çıktım, bu nedenle aday adayı oldum.

“AYVACIK’I GELECEĞE TAŞIYACAĞIM”

İki bin yıl önce Aristo’nun yürüdüğü bu topraklardaki tarihi değerlerin bilinmesi, doğal güzelliğiyle özdeşleşen turistik coğrafyasının ekonomik değere dönüşmesi için Ayvacık’ı, Türkiye ve dünyada hakettiği yere getirmek istiyorum. Ayvacık halkının yaşam kalitesinin yükselmesi, ekonomik yönden büyümesi, hayvancılık ve tarımın canlanması için Ayvacık’ı, öncelikle gençler ve kadınlar olmak üzere halkla birlikte yönetmek istiyorum.

Belediye başkanı adayı olduğum takdirde gerçekleştirmek istediğim daha birçok güzel ve önemli projemi de Ayvacık halkıyla paylaşacağım. Ve kadın belediye başkanlarının yönettikleri kenti nasıl güzel ve bereketli hale getirdiklerini göstereceğim. Ben Ayvacık halkını seviyor ve onlara güveniyorum. Sevgi, emek ve güven duygularıyla, önce insan odaklı bir belediyecilik anlayışıyla Ayvacık’ı yönetmeye talibim. Ayvacık’ın geleceği için Ayvacıklıların desteğini bekliyorum..”

Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi