Karadeniz turu kapsamında ilk durağı olan Samsun'a giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşlara hitap etti.

Erdoğan'a gezisinde eşlik eden isimler tek tek sahneye davet edilirken, oğlu yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınan Erdoğan Bayraktar'ın ismi de anons edildi ve sahneye çağrıldı.

MUHALEFETİ ELEŞTİRDİ

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında muhalefete yönelik sert eleştirilerde bulunan Erdoğan "Biz 11 yılda 11 bin kilometre bölünmüş yol yaptık. Ana muhalefetin genel müdürü sen Rahşan affıyla kurtuldun be! Bunların mazisi karanlık mazisi. Şu anda bu genel müdür karanlık geçmişini aydınlatacak. Çamur atmakla bir yere varamazsın. Biz AK Parti'yiz. Senin kabul edip etmemen önemli değil" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

Enideşiniz olmasın. Dik duruyoruz, dik duracağız, dikleşmeyeceğiz. Samsun kutlu yürüyüşlerin başlangıç noktasıdır. Sizin buradaki duruşunuz inanıyorum ki 30 Mart için de bir cevaptır.

"TÜRKİYE'NİN GÜÇLENMESİNDEN RAHATSIZLAR"

Son günlerde olan olaylar uluslararası boyutu olan ulusal boyutta da yerel taşeronları olan bir oprasyondur. Operasyon hükümete karşı atılmış adımdır. Biz bundan yılmayacağız. Salt AK Parti'nin güçlenmesinden değil Türkiye'nin güçlenmesinden rahatsız oluyorlar.

"RAHŞAN AFFIYLA KURTULDUN BE!"

Yolsuzlukların olduğu ülkere milli geliri 1'e 4 artırabilir misiniz? Yolsuzlukların olduğu ülkede Samsun sahil yolunu 4 yılda bitirebilir misiniz? Biz 11 yılda 11 bin kilometre bölünmüş yol yaptık. Ana muhalefetin genel müdürü sen Rahşan affıyla kurtuldun be! Bunların mazisi karanlık mazisi. Şu anda bu genel müdür karanlık geçmişini aydınlatacak. Çamur atmakla bir yere varamazsın. Biz AK Parti'yiz. Senin kabul edip etmemen önemli değil. Bunun kararını verecek olan millettir. Hukuka yansıyan olay hukukta karşılığını bulur.

"BİZ DE GEREKLİ OLANI YAPARIZ"

Biz bu konularda rahatız. Tek derdimiz hukukçuların hukuka saygılı hareket etmesidir. Güdümlü hareket ettikleri zaman, o zaman siyasiler olarak yargı, yürütme neden var bu ülkede. Hepsi anayasaya göre çalışıyorlarsa sorun yok. Ama aykırı işlem yapıyorlarsa biz de gerekli olanı yaparız.

"ELİNE TESBİHİ ALACAK KÜLHANBEYİ GİBİ"

Yasalar aykırı emir veremez. Eğer siz kalkıp bu insanlara bu baskıları yapıp yargıyı yönlendirmeye çalışırsanız üzerimize düşeni yapacağız. Şu terbiyesizliğe bakın. Yürütmenin mensubu bir eve baskın yapacak. Baskın yaptığı evde bacak bacak üstüne atacak, eline teşbihi alacak külhanbeyi gibi. Bir de yemek ısmarlayacak bu nasıl bir iş. Bunu yapan yargı mensubunu seyir mi edeceğiz? Gereğini neyse bunu yaparız. Ak Parti bozulmuş çarkları düzeltmeye geldi bu ülkede.

"SİZLERİ ÜLKEMİZDE TUTMA MECBURİYETİNDE DEĞİLİZ"

Batılı bunu gördüğü için attığımız adımlar nedeniyle sesiz devrim demiştir. Büyükelçiler bazı provokatif eylemlerin içine giriyorlar. Onlar sesleniyorum: İşinizi yapın. Biz sizleri ülkemizde tutmaya da mecbur değiliz. Eğer sizin büyükelçilerimiz de bu tür oyunların içine giriyorlarsa bize haber verin siz göndermeyin biz alırız.

Sizden bir şey istiyorum: Bütçeyi gördünüz değil mi? Her türlü hakareti yapan muhalefet kaç kişiyle bu bütçeye hayır dedi. 117 kişiyle…Bunlar toplam 212 kişi. 318 oyla bütçesine sahip çıktı. Siz muhalefet olarak TBMM’de nasıl çalışılacağını bilmeyecek kadar zavallısınız.

Sizin eğer parlamentoda onurlu bir mücadeleniz varsa o koltukta yerinizi olacaksınız. Ben Başbakan’ım ben olmadığım zaman benim oyumu kullanacak olan var. CHP genel müdürü sen gelemediğin zaman senin yerine orada kimse yok. Muhalefet bitmiş bitmiş tükenmiş. Bunlar anca hakaret bol bol hakaret ederler. Bak ne dedim CHP genel başkanının adını ağzıma almayacağım dedim almıyorum. Adını ağzıma almayacağım. Bugün yine hakaret etti, o da yargıda. Kayseri belediye başkanımız genel müdürden aldığı tazminatlarla bol bol sucuk dağıtıyor. Onlar hakaret etmeye devam etsin 

Editör: Haber Merkezi