AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar, Meclis Üyeleri Aday Listesini Salı günü teslim edeceklerini söyledi. Bayraktar, “AK Parti meclis üyesi listemizi istişarelerle, ortak akılla, pek çok veriyi değerlendirerek yaptık. Tam 4 aydır çalışıyoruz. Bu listeler hazırlanırken teşkilatımızda oluşan birlik, beraberlik, bütünlük havasından ayrıca mutlu olduk” dedi.

Bayraktar, Sarıyer’de Cumhur İttifakı kapsamında MHP ile ortak liste çıkaracaklarını söyledi.

AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar, AK Parti Sarıyer Teşkilatı’nın kuruluşu ve sonrasında görev almış AK Parti Sarıyer İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ile kahvaltıda buluştu. Programa Salih Bayraktar’ın yanı sıra, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Cevahiroğlu,  AK Parti Sarıyer Kurucu İlçe Başkanı Nurettin Çelik, eski Sarıyer Belediye Başkanı ve AK Parti 2014 Sarıyer Belediye Başkan Adayı Sedat Özsoy ve eski AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir’in yanı sıra çok sayıda teşkilat mensubu da katıldı.

Programda bir konuşma yapan AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar, 31 Mart yerel seçimleri için AK Parti Sarıyer Belediye Meclis Üyeleri Aday Listesini yarı (Salı) teslim edeceklerini belirterek, Sarıyer’de Cumhur İttifakı kapsamında Milliyetçi Hareket Partisi ile ortak liste çıkaracaklarını söyledi.

“SARIYER’E BORCUMUZ VAR”

“Kuruluşundan bugüne kadar partimiz için özverili duyarlı samimi vefalı çalışmalarınızdan dolayı her birinize ayrı ayrı gönülden teşekkür ediyorum. Ahirete irtihal etmiş olanlara Allah’tan rahmet diliyorum” diyerek sözlerine başlayan Salih Bayraktar, şunları söyledi:

“Hayatım boyunca borçlu yaşamaktan uzak durdum. Bu konuda kendimi başarılı görüyordum. Ama önüme öyle bir borç çıktı ki ödemek boynumuzun borcu oldu. Çıkan borç neydi biliyor musunuz? Sarıyer’e olan vefa borcumuz. Gerçekten böyle muhteşem bir coğrafyada, doğduk, yaşıyoruz. Bu yeşilin, mavinin imkanlarından istifade ettik, bu yüzden iltimaslı insanlarız. Bu iltimasın üzerimizde bir sorumluluğu var. Bu sorumluluğu yerine getirmek adına 4,5 yıldır ilçe başkanlığı yaptık. Şimdi de Sarıyer Belediye Başkan Adayı olarak huzurunuzdayız. İnşallah hep birlikte bu vefa borcumuzu ödeyeceğiz.”

“MASTAR BELEDİYECİLİK YAPACAĞIZ”

Bayraktar, “İlçe başkanlığı görevine geldiğimizden bugüne kadar güzel bir teşkilatla çok güzel işler yaptık. Hepsinden Allah razı olsun. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Sarıyer’de oluşan mastar teşkilat anlayışını Sarıyer’de belediyeciliğe taşımak istiyoruz. Bugün Sarıyer teşkilatı bir okul oldu. Ben inanıyorum ki, Sarıyer teşkilatı bundan sonra doğru, dürüst, nitelikli siyasetçiler yetiştirmeye devam edecek. Çok şükür gözümüz arkada değil. Benden sonra görevi devralan Hüseyin Cevahiroğlu kardeşimizin de bu görevi bizden daha iyi yapacağına inanıyorum” dedi. 

“MECLİS ÜYESİ LİSTESİ ORTAK AKLIN ÜRÜNÜ”

Yarın (Salı) belediye meclis üyelerinin listesinin teslim edileceğini belirten Bayraktar,  “Milliyetçi Hareket Partisi ile ortak liste vereceğiz. Milliyetçi Hareket Partisi liste çıkarmayacak. İnşallah hep birlikte AK Parti yerel yönetim anlayışını Sarıyerliyle buluşturacağız. AK Parti Meclis Üyesi listemizi istişarelerle, ortak akılla yaptık. Pek çok veriyi değerlendirerek yaptık. Gerçekten meclis üyesi listesi yapmak kolay değil. Tam 4 aydır biz buna çalışıyoruz. Bu listeler hazırlanırken teşkilatımızda oluşan birlik, beraberlik, bütünlük havasından ayrıca mutlu olduk. İnşallah 31 Mart’ta da netice alacağız, bunu sahada görüyorum. Ancak hiçbir şey garanti değil. Milletimizin nasıl gönlüne girebiliriz ve 250 bin seçmenimizin tamamının teveccühünü nasıl alırız, seçim sonrası Sarıyerlilerin tamamını nasıl mutlu ederiz onun peşinde olacağız” şeklinde konuştu.

“SARIYER ÖRNEK TEŞKİLAT OLMAYA DEVAM EDİYOR”

AK Parti Sarıyer Kurucu İlçe Başkanı Nurettin Çelik de yaptığı konuşmada AK Parti Sarıyer Teşkilatı olarak 31 Mart hedefine kenetlendiklerini, bunun önemli göstergelerinden birinin de eski teşkilat yöneticilerinin buluşması olduğunu kaydetti. Çelik, “Sarıyer bugüne kadar örnek oldu, örnek olmaya da devam ediyor. Sarıyer Teşkilatı’nın kuruluşunda görev almış kardeşlerim, arkadaşlarım burada, eski ilçe başkanımız burada. Onunla beraber çalışan arkadaşlar burada. Salih Başkanımız burada, belediye başkanımız burada. Daha ne isteyelim arkadaşlar. Rabbimden niyazım inşallah bu güzelliğin 31 Mart akşamı zaferle sonuçlanmasıdır” dedi.

ÇELİK: MECLİS ÜYELİĞİNDEN MÜSAADE İSTEDİM

Son 5 yıldır Sarıyer Belediye Meclis Üyeliği yaptığını ancak yeni dönem için Salih Bayraktar’dan müsaade istediğini belirten Nurettin Çelik şunları söyledi:

“Salih Başkanımız ‘Sarıyer’de seni yine meclisimizde görmek istiyoruz’ dediler ancak kendisine teşekkür ettim. Ben bu teşkilatta bir abi misyonunda kalmak istiyorum. Meclis üyesi olacak kardeşlerime de 1 Nisan itibariyle de hayırlı çalışmalar diliyorum. Sarıyer’e güzel hizmet etmelerini diliyorum. Yine tecrübelerimizle yanlarında olacağız. Salih Başkanımıza ben şimdiden yolu açık olsun diyorum. Biz bu teşkilatımızın içinde doğduk, teşkilatın içinde büyüdük. Ölünceye kadar da millete hizmet için çalışmaya devam etmek istiyoruz. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum.”

“GÖNÜLDEN ÇALIŞINCA SEMERESİNİ GÖRÜYORUZ”

Eski AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir de yaptığı konuşmada seçimler için kalan süreyi dolu dolu geçireceklerini kaydetti.  “Ben bunun sözünü şahsım adına vermiş olayım. AK Parti 2002’de kurulduğunda “bu partiyi vatandaşımız kurdu, biz tabelasını astık” diyerek her zaman övünmüşüzdür. Bir işi gönülden yaparsanız, Allah da bu işin semeresini, ecrini veriyor. İstanbul’da Binali Yıldırım, Sarıyer’de Başkanımız Salih Bayraktar ipi göğüsleyecekler” dedi.

Eski Sarıyer Belediye Başkanı Sedat Özsoy da 31 Mart seçimlerinin Sarıyer için tarihi bir fırsat olduğunu ifade etti.

Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi